StoryEditorOCM
KorčulaKNJIŽNICA IVAN VIDALI |

POPULARIZACIJA KNJIŽNICE I ČITANJA: Program "Pričom u sridu" nastavlja se razvijati u virtualnom obliku

Piše dora lozica
26. studenog 2020. - 21:22
U okolnostima pandemije bolesti Covid-19 Gradska knjižnica Ivan Vidali u Korčuli nastavlja razvijati program "Pričom u sridu" u virtualnom obliku.
 
Program se provodi u suradnji knjižničara s odgojiteljima, roditeljima i članovima lokalne zajednice s ciljem razvoja čitateljske pismenosti i popularizacije knjižnice i njenih usluga. Aktivnosti na realizaciji programa započele su u listopadu 2018. u suradnji s Dječjim vrtićem Korčula, kao dio nacionalne kampanje  „Čitaj mi!" s ciljem promicanje čitanja djeci naglas od najranije dobi.

Pričaonice su održavane svake srijede s početkom u 10 sati u prostoru knjižnice ili u dječjim vrtićima na području Grada Korčule. Odabrane priče čitaju knjižničarke i volonteri iz lokalne zajednice različite dobi i zanimanja te svojim primjerom ukazuju djeci na važnost čitanja.
 
„U srijedu, 25. studenog, održana je prva virtualna pričaonica u okviru ovog programa. Iako ništa ne može zamijeniti naše druženje uživo, uspjeli smo uspostaviti dobru komunikaciju i interakciju s djecom i uživati u pročitanoj priči.
Ove popularne pričaonice, nastavit ćemo održavati putem aplikacije ZOOM, pridržavajući se na taj način preporučenih epidemioloških mjera“, poručuju iz Gradske knjižnice Ivan Vidali.
 
Ovo je samo jedan projekt u nizu koje je Gradska knjižnica organizirala tijekom pandemije. Promocije knjiga, obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, virtualne izložbe, a odnedavno i virtualna pričaonica.
24. travanj 2024 04:00