StoryEditorOCM
KorčulaSOLIDARNOST NA DJELU

Korčulanski Crveni križ sa školama i vrtićima prikupio oko 2.300 kilograma hrane i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene obitelji

Piše Dora Lozica
30. studenog 2020. - 15:28
Gradsko društvo Crvenog križa Korčula je završilo s ovogodišnjom akcijom „Solidarnost na djelu“ koja je ujedno 48. po redu održavanja. U akciji su se skupljale hrana i higijenske potrepštine za socijalno ugrožene obitelji, a u prikupljanju su sudjelovale sve osnovne, područne i srednje škole s područja otoka Korčule i Općine Orebić te dječji vrtić Korčula sa svojim područnim vrtićima.

Osnovna škola Petra Kanavelića prikupila je otprilike 470 kilograma hrane i higijenskih potrepština, Područna škola i vrtić Račišće su prikupili cca 19 kilograma, Područna škola Lumbarda oko 112 kilograma, Srednja škola Petar Šegedin oko 75 kilograma, Srednja škola Petra Šegedina Sv. Anton oko 9 kilograma, Osnovna škola Ante Curać Pinjac 250 kilograma, Osnovna škola Smokvica oko 190 kilograma, Područna škola Čara oko 73 kilograma, Osnovna škola Blato oko 232 kilograma, Srednja škola Blato oko 137 kilograma, Srednja škola Vela Luka oko 105 kilograma, Osnovna škola Orebić oko 618 kilograma.

„Ovom, više nego uspješnom akcijom, sveukupno je prikupljeno otprilike 2.300 kilograma hrane i higijenskih potrepština. Na kraju se od srca zahvaljujemo svim ljudima koji su podržali ovu akciju, ravnateljima, nastavnicima, učiteljima, odgojiteljicama i roditeljima. Bez njihove pomoći i humanosti ne bismo uspjeli! Također se zahvaljujemo DVD-u Orebić i Srednjoj školi Petar Šegedin koji su nam ustupili svoje prostore za prihvat paketa. I na kraju velika hvala ide našim dragim volonterima koji nam iz akcije u akciju nesebično pomažu!“, poručili su iz GDCK Korčula.
26. travanj 2024 02:10