StoryEditorOCM
KorčulaNAPOKON NA KORČULI |

DEA BOTICA Talentirana korčulanska fotografkinja otvorit će autorsku izložbu Delta Oscar Mike za koju je dobila ovacije diljem Hrvatske.

Piše Dora Lozica
3. srpnja 2021. - 16:12

U nedjelju u 20 sati, u lumbarajskoj galeriji 3VOLTA, u organizaciji udruge Bašćina, talentirana korčulanska fotografkinja Dea Botica otvorit će autorsku izložbu Delta Oscar Mike za koju je dobila ovacije diljem Hrvatske.

Izložba je nastala tijekom dvomjesečne plovidbe teretnim brodom obalama Mediterana, Crnog mora i Afrike, a ujedno je i Dein diplomski rad kojim je diplomirala fotografiju na preddiplomskom studiju snimanja pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Dea, inače unuka i kćer kapetana duge plovidbe, dva je duga mjeseca bila jedina članica posade, a svoja je iskustva i doživljaje zabilježila objektivom i definirala izložbom koja je oduševila publiku i struku.

Jedinstveni izričaj mlade umjetnice prepoznala je udruga Bašćina iz Lumbarde odlučivši pružiti izložbi prostor kako bi u njoj mogli uživati svi otočani. Bašćina je osnovana prije 16 godina kako bi čuvala, prezentirala, oživljavala i arhivirala kulturnu i prirodnu baštinu Lumbarde. Nedugo nakon osnivanja, udruga preuzima galeriju 3VOLTA te stvara platformu kroz koju komunicira s javnosti. Pored tematskih i stručnih izložbi, program 3VOLTA usmjeren je i na predstavljanje domaćih i otočnih umjetnika. Stipe Nobilo, Lujo Lozica, Nina Šestanović, Mare Milin, Krešo Skozret, Boris Cvjetanović, Marko Sitar, Tonka Lujanac, samo su neka od poznatih lokalnih i hrvatskih imena čije su radovi bili izloženi u Lumbardi zahvaljujući volonterima udruge.

Izložba Delta Oscar Mike bit će izložena do 17. srpnja, a Bašćinari su, osim Deine izložbe, pripremili bogat i ozbiljan ljetni program. Izložba Javiška magija Franice Botice otvorit će se 20. srpnja, svjetski poznati slikar, Lumbarjanin Stipe Nobilo izložit će svoje radove od 5. do 15. kolovoza, a krajem kolovoza otočane očekuje grupna izložba mladih lumbarajskih umjetnika kojom će članovi udruge zaokružiti kulturno ljeto.

Dora Lozica

26. travanj 2024 23:42