StoryEditorOCM
Konavle100 ŽENA NA SNIJEŽNICI

Žene i ove godine osvajaju konavosku planinu; pozvani su i muškarci

Piše DV
8. ožujka 2023. - 16:15

HPD Sniježnica organizira tradicionalni uspon povodom dana žena “100 žena na Sniježnici“ koji će se održati u nedjelju, 12. ožujka 2023. godine.

Uspon će biti od Kune Konavoske do vrha Sv. Ilija na 1234 mnv.

Plan izleta:

08:45 – okupljanje sudionika u Kuni Konavoskoj, pozdravni govor i početak uspona uz pratnju vodiča i HGSS-a. Uspon do vrha laganim hodom traje oko 2h. Na vrhu je planirana pauza i fotografiranje. Pri povratku se odvajamo stazom prema Dužima gdje ćemo se na livadama družiti uz topli grah.

Za silazak od livade do sela treba oko 30min hoda makadamskim putem.

Pozivamo sve žene, ali i muškarce da nam se pridruže i molimo da ispunite online prijavnicu (kliknite za poveznicu) kako bi osigurali dovoljan broj porcija graha. Ako ste u mogućnosti ponesite vlastitu zdjelu i pribor za grah kako bi smanjili količinu otpada jednokratnog posuđa.

Prijevoz: osobnim automobilima do Kune, za točnu lokaciju odaberite poveznicu: lokacija na mapi. Prostor za parking je ograničen pa će naši volonteri koordinirati kretanje vozila.

Potrebna oprema: čvrsta obuća, odjeća primjerena vremenskoj prognozi (obucite se slojevito), voda (najmanje 1.5l), mobitel, hrana (energetska pločica, grickalice)

Sudjelovanje na izletu je na vlastitu odgovornost i potrebno se držati uputa vodiča. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka te bacanje otpada po okolišu.

Organizator zadržava pravo otkazivanja ili promjene termina izleta, ovisno o okolnostima.

Vidimo se na Sniježnici, dođite nam u što većem broju, pozivaju iz planinarskog društva.

16. travanj 2024 09:50