StoryEditorOCM
KonavleUZVRTANI POSJET |

KUD Čilipi ovaj vikend ugostio je najmlađe članove Folklornog ansambla Lisinski iz Vinkovaca

Piše Vlaho Car
27. rujna 2021. - 12:48

KUD Čilipi ovaj vikend ugostio je najmlađe članove FA Lisinski iz Vinkovaca. Radi se o uzvratnoj posjeti budući su članovi KUD-a Čilipi u rujnu 2019. sudjelovali na dječjoj Smotra folklora u Vinkovcima.

Čilipljani su za svojih 40-ak gosta organizirali posjet gradu i zidinama, Kući Bukovac, Mauzoleju obitelji Račić i Zavičajnom muzeju Konavala. Tijekom zajedničke večere slavonsko-konavosku mladost I njihovu pratnju zabavljao je mladi čilipski band “Teška vremena”, a u nedjelju se nakon zajedničkog folklornog programa Čilipima orila slavonska pjesma uz pratnju klape Čilipi.

Na kraju posjete predsjednik KUD-a Čilipi poklonio je umjetničkom voditelju FA Lisinski, Danijelu Šoti, sliku s konavoskim vezom i fotomonografiju Konavala.

KUD Čilipi zahvaljuje Muzejima i galerijama Konavala, Društvu prijatelja dubrovačke starine, Sladoledarni Dubrovnik, Zlatku Ragužu, DJ Bačvaru, Gradu Dubrovniku i Luci Dubrovnik na pomoći pruženoj kako bi našim Vinkovčanima ovaj vikend ostao u trajnom sjećanju.

Posebna zahvala ide i konavoskim roditeljima koji su se i ovaj put pokazali kao izvrsni domaćini, kao i Don Josipu Barišiću i načelniku općine Konavle, Božu Lasiću.

05. svibanj 2024 12:46