StoryEditorOCM
KonavlePRVI ZELENI RESTORAN |

KONAVOSKI DVORI POZIVAJU Provedite ugodan vikend uz Ljutu. Za vas i vaše najdraže pečemo meso na šest različitih načina

Piše DV
20. studenog 2020. - 10:52
Kako se radovi energetske obnove restorana Konavoski Dvori tijekom studenog privode kraju, postaje jasan točan iznos financijskih ulaganja u cjelokupni projekt.

Osnovnom iznosu od 3.648.806,87 kuna bespovratnih sredstava koji je osigurala Europska unija putem Ministarstva zaštite okoliša i energetike kao Posredničkog tijela razine 1 i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Posredničko tijelo broj 2, investitor je dodao i vlastita sredstva. Navedena sredstava Europske unije iz Operativnog fonda konkurentnosti i kohezija 2014 – 2020 dio su investicije, dok je investitor iz vlastitih sredstava uložio dodatnih 7.951.193,13 kuna, što je iznos ukupne investicije 11.600.000,00 kn kroz posljednje tri godine.

image
Esculap- Teo


Kuhinja po HACCP-u

Osim same energetske obnove građevine, inače zaštićenog kulturnog dobra, kako i sam naslov operativnog fonda kaže, projektom se nakon implementacije podiže konkurentnost. Završetkom energetske obnove restoran je spreman za rad tijekom cijele godine (temperatura u unutrašnjem dijelu je idealna za uživanje), a napomenimo da do sada restoran nije radio u zimskim mjesecima zbog nedostatka sustava grijanja i ventilacije.

Visoki standardi modernizacije kuhinje po HACCP sustavu (proces analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka koji obuhvaća cijeli niz preventivnih postupaka s krajnjim ciljem – osiguravanje zdravstveno ispravne hrane). Definiran je izgled trajne ploče s apliciranim obveznim oznakama projekta i njezin smještaj na novoizgrađenu tablu na samom ulazu u restoran.

image
Esculap- Teo


Može se reći da restoran, kako dosad, tako u budućnosti, može odgovoriti visokim zahtjevima gostiju. Kako znamo, takvih gostiju ni u proteklom razdoblju nije nedostajalo, a uz navedenu investiciju prate se svjetski trendovi ugostiteljstva i najviše kvalitete kojoj teže svi zaposlenici zajedno s vlasničkim timom.

image
Suvremena peć može peći meso na šest različitih načina
Tonči Plazibat/Cropix


Uskoro e-punionica

Što se same pripreme hrane tiče, treba naglasiti da nakon investicije i energetske obnove u restoranu Konavoski dvori, u moderniziranoj kuhinji, osoblje ima mogućnost pripreme i pečenja mesa na šest različitih načina.


Istaknut ćemo samo jedan najzanimljiviji način jer je novi u Republici Hrvatskoj. Postoje tek dva restorana koji su ugradili polivalentnu plinsku peć kakva je u kuhinji restorana Konavoski dvori. Peć kao energent koristi plin (jedan od uvjeta Europskog fonda konkurentnosti i kohezija bio je održivi razvoj) ima rotacijsku ploču od 180 cm i regulaciju temperature po zonama pečenja. Može se koristiti za pečenje raznih vrsta namirnica.Reklo bi se „Valja provat'“.

I u budućnost vlasnički tim gleda pozitivno kao i uvijek, pa su u tijeku pripreme za ugradnju punionice električnih automobila. To je još jedan argument da se restoran Konavoski dvori s pravom nazove prvi zeleni restoran u Republici Hrvatskoj.

image
Esculap- Teo


Konavoski dvori će biti otvoreni svakog vikenda do 13. prosinca. Tada slijedi pauza i 30.siječnja 2021. ponovno otvaramo naša vrata. Uz prethodnu najavu za minimalno deset osoba, restoran će raditi radnim danima. Vikendima je radno vrijeme od 11 do 23 sata.
Posjetite Konavoske dvore i iskoristite izoliranost ovog jedinstvenog restorana te provedite vikend s obitelji u prirodnoj oazi!

image
Konavoski dvori


image
Konavoski dvori
26. travanj 2024 23:56