StoryEditorOCM
KonavleNEZAHVALNA POZICIJA

Konavle pete po prezaduženosti u Županiji, načelnik Lasić: ‘Rastužuje me 305 blokiranih, ubija nas potrošačko društvo‘

Piše Gabrijela Bijelić
3. ožujka 2023. - 15:52

Na području Općine Konavale godinu je s blokiranim računom počelo 305 stanovnika koji su prema podacima Fine dugovali 3.347.665 eura.

Blokirani Konavljani su 31. siječnja najviše dugovali teleoperaterima i kartičarskim kućama, čak 3.149.308 eura. Jedinicama lokalne samouprave, točnije Općini i Dubrovačko – neretvanskoj županiji nisu podmirili dugovanja od 17.092 eura, dok su državi dugovali 181.265 eura.

image

Konavljani duguju 3,34 milijuna eura

Tom Dubravec/Cropix

Po broju građana s blokiranim računom Konavljani su na petom mjestu među gradovima i općinama iz Dubrovačko – neretvanske županije, a više od njih duguju građani Dubrovnika, Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke.

Za komentar prezaduženosti dijela sumještana pitali smo načelnika Konavala Boža Lasića koji priznaje kako ga rastužuje činjenica da ima Konavljana koji nisu u mogućnosti podmiriti svoje financijske obveze:

- Dugovanja su privatna stvar svakog pojedinca, svatko se nosi s problemom kako može, to je jako teško i emotivno, no živimo u potrošačkom društvu, uče nas da trošimo više nego što imamo i ovakav često bude rezultat. Liberalni kapitalizam sve nas melje, trebalo bi nekako educirati ljude da ne upadaju u teškoće s dugovima - ocijenio je konavoski načelnik.

19. travanj 2024 05:09