StoryEditorOCM
KonavleMuzeji i galerije Konavala

Evo što donosi program povodom proslave 169. obljetnice rođenja Vlaha Bukovca

Piše R. R.
1. srpnja 2024. - 16:31

"Čast nam je pozvati vas na proslavu 169. obljetnice rođenja Vlaha Bukovca u četvrtak, 4. srpnja 2024. u Kući Bukovac.

Donosimo vam bogat i zanimljiv program:

19:30/Trg dr. Franja Tuđmana, kamišibaj priča „Bukovčeva putovanja“ (Šarena školica) i radionica za djecu pod vodstvom muzejske pedagoginje Petre Kralj Fox

Kamišibaj pričom "Bukovčeva putovanja" u izvedbi polaznika radionice "Šarena školica" naučit ćemo o uzbudljivom i interesantnom životu našega najpoznatijeg umjetnika. Za sve govornike engleskog jezika imat ćemo i male prevoditelje naše priče. Nakon izvedbe kamišibaj priče, kreirat ćemo rođendanske čestitke na raznim jezicima za našega slavljenika Vlaha!

20:30/Kuća Bukovac, predavanje „Metafizika i melankolija u djelu Vlaha Bukovca“ kustosica Lucije Vuković iz Dubrovačkih muzeja i Helene Puhare.

Namjera predavanja je prikazati dio Bukovčevog opusa u kojemu se iščitava melankolična atmosfera prožeta osjećajem nelagode, čak i tamo gdje je ne bismo očekivali, na primjer u pejzažima i portretima. Poseban naglasak bit će na temi onostranog i prikazu mrtvog tijela kroz cjelokupni Bukovčev opus. Govorit će se o prikazu mrtvog Krista kao zasebnoj temi kojoj se Bukovac vraćao u razdoblju od nekoliko godina početkom 20. stoljeća te o fantazmagoričnim motivima odsječenih glava koje Bukovac razvija na dvije slike iz 1906. godine, a koje čine apsolutni pomak u Bukovčevom cjelokupnom opusu. 

21:30/Vrt Kuće Bukovac, koncert i program „Đardin Jazz, Wine & Veejay session“ 

U vrtu Kuće Bukovac zabavite se uz poznate jazz melodije koje će odsvirati Vicko Klinac na klavijaturama i Ivan Kušelj na trubi i krilnici dok će se za poseban ugođaj pobrinuti VJ Jakov Piplica vizualnim efektima i projekcijama. Uživajte u koncertu uz odabrana vina iz Vinarije Crvik", stoji u pozivnici Muzeja i galerija Konavala.

03. srpanj 2024 19:32