StoryEditorOCM
KonavleKONAVLE POD ZVIJEZDAMA:

DOĐITE I PONESITE DOBRU VOLJU Ante Radonić će sve posjetitelje uvesti u tajne svemira

Piše dv
21. lipnja 2021. - 14:01

Agroturizam Konavle i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije pozivaju na događaj "Konavle pod zvijezdama". Riječ je o događaj koji je zanimljivi spoj tradicijskih solsticijskih običaja i suvremenog poimanja svemira a organizira se u petak, 25. lipnja s početkom u 21 sat, na livadi uz Vinogradarsku EKO kućericu Kamenih Dvora (Lovorno polje 20).

Nakon okupljanja i dobrodošlice program započinje preskakanjem viganja. Potoma slijedi tematski (G)astro zalogaj i nastup glazbene zvijezde. Prezentaciju "Roboti se javljaju s Marsa" će u nastavku večeri voditi najpoznatiji hrvatski popularizator astronomije i dugogodišnji voditelj popularno-znanstvene emisije Andromeda gospodin Ante Radonić i time sve posjetitelje uvesti u tajne svemira. Nakon predavanja je organizirano teleskopsko promatranje zvijezda, koju će voditi Dorian Božićević, tajnik Hrvatskog astronomskog saveza.

Organizatori ovog događanja su Udruga Agroturizam Konavle i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s Hrvatskim astronomskim savezom (HAS) i Agroturizmom Kameni Dvori.

Kako se "Konavle pod zvijezdama" održavaju na otvorenom prostoru u Konavoskom polju slijedi nekoliko napomena za sve posjetitelje: obavezno ponesite dugi rukav jer je u polju noću svježe. Domaćini osiguravaju prostirke za sjedanje i ležanje na livadi. Do mjesta događanja je najbolje doći cestom preko Grude prema Ljutoj te nakon mosta na Ljutoj produžiti ravno cestom kroz konavosko polje u smjeru samostana u Pridvorju. Ulaz za sve posjetitelje i svi sadržaji su besplatni.

20. travanj 2024 09:41