StoryEditorOCM
KonavleČEKA GA VAŽNA OPERACIJA

Dirljiva priča hrabrog Lukasa: Majka je zbog zdravstvenog stanja sina preselila s Pelješca na Grudu, a sad im treba podrška dobrih ljudi, evo kako možete pomoći

Piše Dv
2. prosinca 2021. - 14:17

Na Facebook stranici Zavazda Konavle, Jelena Bratoš Županović podijelila je objavu jedne divne, uporne majke koja je zbog zdravstvenog stanja svoga sina preselila s Pelješca na Grudu da bi bila bliže gospodinu Vrtoviću koji 4 puta tjedno vježba s hrabrim dječakom Lukasom.

- Lukas sa svojim sestrama i majkom već 6 mjeseci živi na Grudi, često ih možete vidjeti u šetnjama grudskim ulicama i igri u parku. Nažalost, Lukas ih za sada samo promatra iz svojih invalidskih kolica i nagradi zaraznim, iskrenim bratskim osmijehom. Dvije djevojčice od 6 i pol i 5 godina uz svoju majku naučile su bratu biti podrška i pomoć u bilo kojem trenutku, tako malene a već tako snažne i razumne. Otac preko tjedna radi na Pelješcu a vikendom dolazi na Grudu gdje ga s nestrpljenjem čekaju njegova mala blaga. Lukas je već ovih dana trebao biti na operaciji u Beogradu ali zbog nedovoljnih novčanih sredstava, roditelji su bili prisiljeni operaciju odgoditi za ožujak i baš iz tog razloga je majka odlučila potražiti pomoć ovom objavom. 2400 eura je potrebno za samu operaciju, bez troškova prijevoza i smještaja. Zaista vjerujem u sve nas i znam da mi to možemo skupiti, čak i dosta više od toga. Djeca su nam ukras svijeta i zato otvorite svoja srca i budite dio ove - napisala je Jelena Bratoš Županović.

Prenosimo i objavu obitelji Hasan:

- Dragi dobri ljudi, trebamo vašu pomoć i ovaj put. Već ste svi čuli za našeg hrabrog Lukasa. Da, hrabrog, jer se još u majčinom trbuhu izborio za život i došao sa svojom sekom Petrom na ovaj čudesan svijet. Prognoze nisu bile dobre i borba je bila žestoka, ali Lukas je pobijedio. I Bogu hvala na tome!

Naime, naš Lukas ima niz dijagnoza: Bilateralna spastična cerebralna paraliza. Periventrikularna cistićna leukomalacija. Simptomatska epilepsija. Epileptogeno promijenjen EEG. Luxatio coxae lat. Dex et subluxatio coaxe lat sin, scoliosis. Terapije lijekovima: Convulex i Rivotril. Iako ima 6 godina Lukas još uvijek ne priča, ne hoda, ne sjedi i ne jede samostalno, ali nam donosi neopisivu radost i osmijehe na lica. Svaki dan vježbamo privatno s njime po Bobbath terapiji i Voytu i već je napredak vidljiv. Lukas je već prije 3 godine bio na operaciji tetiva kod dr. Nazarkina iz Rusije koji operira u Paraćinu kod Beograda. Sad mu je neophodno opet učinit operaciju tati, (po ulzibatu) takozvano "opuštanje" tetiva i adukture (dio između nogu i noge ispod koljena oko koljena pozadi stopala mišiće na rukama i laktovima, mišiće na licu oko donje vilicom, skoliozu na leđima) da mu se tetive opuste i da ga noga ne boli tijekom vježbi. Ali, nažalost mi ovaj novac nemamo, pored 3 dječice, podstanarstva i životnih navika, jednostavno nemoguće je izdvojiti iznos. A moramo i želimo jer nas Lukas to zaslužuje. Operacija iznosi 2400 eura bez putnih troškova i smještaja.

Molimo vas i ovaj put, unatoč grubim vremenima, otvorite svoja srca i pomozite našem Lukasu da pođe na operaciju u ožujku 2022 godine. Od srca vam hvala - napisala je obitelj Hasan.

Podaci za uplatu:

Iban: Ivan Hasan

HR8023900013221901155

23. travanj 2024 01:48