StoryEditorOCM
KonavleČESTITKA NAČELNIKA |

BOŽO LASIĆ POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI - Moramo se sjetiti onih koji su nam omogućili da živimo i slobodnoj Hrvatskoj

Piše DV
5. kolovoza 2020. - 07:53
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku svim stanovnicima Konavala povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Cijenjene Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja je dan kada se moramo sa zahvalnošću okrenuti iza sebe i sjetiti svih onih koji su nam omogućili da živimo i slobodnoj, suverenoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Mnogi od njih više nisu s nama, a ono što su nam ostavili u naslijeđe daje nam i obvezu da ih se spominjemo s pijetetom dokle god smo živi. Nažalost, tako je lako ‘zaboraviti’, usredotočiti se na ovdje i sada, no svaki narod koji ne zna svoju povijest osuđen je da je ponovi.
Na današnji dan ”Olujom” je označen kraj agresije koja je odnijela nebrojeno života i nepovratno izmijenila naše živote. No budućnost je naša i samo je mi možemo stvarati. To je pravo plaćeno životima i to pravo moramo uživati gledajući budućnost, ali znajući našu slavnu prošlost.
26. travanj 2024 03:03