StoryEditorOCM
DubrovnikPRIVREMENO RJEŠENJE

Župan Dobroslavić i savjetnica Marević obišli zgradu adaptiranu za župske učenike: Uvjeti odlični, ali je prioritet dogradnja OŠ Župa dubrovačka

Piše dv
10. rujna 2021. - 15:48

Župan Nikola Dobroslavić sa savjetnicom Žaklinom Marević te u pratnji načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija, pročelnika Jure Marića i ravnatelja tamošnje Osnovne škole Antona Jurkića obišli su u petak zgradu Zaklade Antun Miloslavić koja je preuređena kako bi se i dalje omogućila jednosmjenska nastava.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je Osnovnoj školi Župa dubrovačka suglasnost na projekt uređenja postojeće zgrade u vlasništvu Zaklade Antun Miloslavić te dozvolu za privremeno korištenje iste u svrhu izvođenja razredne nastave za tri razredna odjeljenja.

image
Adaptacijom zgrade napravljeno privremeno rješenje do dogradnje zgrade OŠ Župa dubrovačka

Župan Nikola Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je adaptacijom zgrade napravljeno privremeno rješenje do dogradnje zgrade OŠ Župa dubrovačka.

”Posao adaptacije je uredno završen, djeca su već na nastavi. Riječ je o investiciji od 250 tisuća kuna koje je u jednakom omjeru osigurala Općina Župa dubrovačka i Dubrovačko-neretvanska županija. Uvjeti su odlični i veoma smo zadovoljni što se nastava ipak odvija u jednoj smjeni”, rekao je župan Dobroslavić.

Načelnik Silvio Nardelli istaknuo je kako se zajedničkim naporima riješio problem nastavka jednosmjenskog rada.

image
Adaptacijom zgrade napravljeno privremeno rješenje do dogradnje zgrade OŠ Župa dubrovačka

”Izuzetno mi je drago da se uspjelo u kratkom roku sve dogovoriti i napraviti kako bi zadržali jednosmjenski rad u OŠ Župa dubrovačka. Općina i Županija kontinuirano prate potrebe naše škole i postupamo u skladu s njima”, rekao je načelnik Nardelli.

Ravnatelj Anton Jurkić rekao je kako ga veseli što u Župi svake godine ima sve više djece, no kako to u isto vrijeme nameće i problem s prostorom.

”S ovom zgradom, mi smo uspjeli zadržati toliko željeni jednosmjenski rad. Ovdje su tri razredna odjeljenja, oko 50-ak učenika. Uvjeti su itekako dobri”, rekao je ravnatelj Jurkić.

Sama zgrada se nalazi 350 m dalje od postojeće zgrade Osnovne škole na Kantulama, a neposredno uz nju je smještena autobusna stanica s pješačkim prijelazom tako da nije došlo do promjena u redovnom prijevozu učenika, a samim time ni do povećanja troškova prijevoza.

image
Adaptacijom zgrade napravljeno privremeno rješenje do dogradnje zgrade OŠ Župa dubrovačka

Osnovna škola Župa dubrovačka u školskoj godini 2021./22. broji ukupno 915 učenika raspoređenih u 39 razrednih odjeljenja, čime je postala najvećom školom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Škola se po broju učenika iz godine u godinu povećava za po jedan razredni odjel stoga je glavni prioritet i dalje dogradnja postojeće škole na Mljekari koja je kroz prostorno-plansku dokumentaciju definirana kao zona Školskog centra (postojećeg i planiranog), iz tog razloga je Općina osigurala novac (preko 1,5 mil. kn) za kupnju dodatnog zemljišta unutar zone Školski centar, financirala i provela postupak izrade i donošenja Urbanističkog plana uređenja ”Školski centar”, a u tu svrhu su Općina Župa dubrovačka i Dubrovačko-neretvanska županija osigurali sredstva za izradu Idejnog i Glavnog projekta. Idejni projekt je trenutno u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na dobivanju suglasnosti nakon koje se nastavlja postupak izdavanja Lokacijske dozvole, a potom i provedba javnog natječaja za izradu glavnog projekta za ishođenje Građevinske dozvole.

image
Adaptacijom zgrade napravljeno privremeno rješenje do dogradnje zgrade OŠ Župa dubrovačka

Ovim putem se još jednom, u ime Općine Župa dubrovačka, Osnovne škola Župa dubrovačka i Županije Dubrovačko-neretvanske zahvaljujemo Upravnom vijeću Zaklade ”Antun Miloslavić, pok. Luka – Postranje” na razumijevanju i suradnji ne samo za korištenje zgrade već i za ostale aktivnosti koje provode na dobrobit žitelja Općine Župa dubrovačka.

20. travanj 2024 11:51