StoryEditorOCM
DubrovnikSKINUTA TOČKA

Zašto Ivona Michl nije imenovana ravnateljicom Dubrovačkih muzeja? Capor: Postoje špekulacije koje se povezuju s Vićanom. ‘ Idiotarije, gluposti, bedastoća i zloća‘, odgovara Vićan

Piše Bruno Lucić
28. siječnja 2022. - 07:27

Na početku osme sjednice Gradskog vijeća s Dnevnog reda skinuta je točka o imenovanju novog ravnatelja/ravnateljice Dubrovačkih muzeja. Pred sam kraj sjednice, kad se razgovaralo o imenovanju ravnatelja/ravnateljice Muzeja Domovinskog rata vijećnik Đuro Capor (Srđ je Grad) postavio je pitanje zašto je skinuta ta točka s Dnevnog reda te je pitao: "tko je potegao ručnu?" Potom ga je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) upozorio na povredu poslovnika jer je postavio pitanje koje se ne tiče točke o kojoj se u tom trenutku raspravljalo.

Na pitanje zašto je točka skinuta, Potrebica dan poslije odgovara:

- Nisu se stvorile okolnosti za donošenje odluke u Gradskom vijeću, kazao je predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća.

image
Đuro Capor
Tonći Plazibat/cropix

Capor se osvrnuo na spornu točku.

- Ni kolega Selmani na Odboru za izbor i imenovanja koje je bilo prije sjednice niti mi kao vijećnici nismo saznali odgovor zbog čega je ta točka povučena. Ima nekih špekulacija koje se povezuju s gospodinom Vićanom, međutim, nismo dobili valjani odgovor do kraja sjednice, kazuje 'srđevac' ističući kako bi Michl, da je točka ostala na Dnevnom redu, vjerojatno bila imenovana novom ravnateljicom Dubrovačkih muzeja.

Čelnik Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan kratko je prokomentirao Caporove navode.

- Idiotarije, gluposti, bedastoću i zloću Đura Capora nemam namjeru komentirati, poručio je gradski vijećnik i predsjednik DDS-a.

image
Pero Vićan
Božo Radić/Cropix

Upravno vijeće Dubrovačkih muzeja Odboru za izbor i imenovanja predložilo je sadašnju vršiteljicu dužnosti ravnateljice Ivonu Michl, inače višu kustosicu Arheološkog muzeja. Ona je imenovana vršiteljicom dužnosti ravnateljice nakon što je dotadašnja ravnateljica Julijana Antić Brautović postala nova pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu. Michl novonastalu situaciju nije htjela komentirati.

Neslužbeno, postoji mogućnost da se točka o imenovanju ravnatelja/ravnateljice Dubrovačkih muzeja nađe na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ili da se ponovno raspiše natječaj. 

29. travanj 2024 14:21