StoryEditorOCM
DubrovnikNaš Austrijanac Dietmar Gamerith

Zaljubljenik u sve dubrovačko: u svom stanu u Grazu spava pokriven Dubrovnikom, gleda Lokrum i Grad kroz prozore, a njegove tetovaže govore same za sebe

Piše dv
20. lipnja 2023. - 10:00

Veliki zaljubljenik u Dubrovnik Austrijanac Dietmar Ernst Horst Gamerith trenutačno ne može do svog omiljenog grada, što bi mu bilo jubilarno 80-to putovanje na hrvatski jug. Briga o roditeljima koji trebaju njegovu skrb spriječila ga je u tome ali Dietmar je kroz proteklih pet desetljeća u Grazu u Austriji u svoj stan od 48 kvadrata uspio ‘unijeti‘ cijeli Dubrovnik.

- Nadam se da ću ponovno vidjeti svoj omiljeni hrvatski grad Dubrovnik 2024. godine, a u međuvremenu uživam u svom malom Dubrovniku kod kuće u Grazu. Moj voljeni Dubrovnik mora pričekati da stvari ponovno krenu kako treba, poslovno i privatno. Kako je Dubrovnik od Graza udaljen više od 890 kilometara ne želim tamo biti samo nekoliko dana. Kad dođem volio bih se dobro provesti u svom drugom domu dva do tri tjedna – kazao je Dietmar koji svake godine dolazi u Hrvatsku, na jesen će na pet dana na otok Krk.

Ovaj obožavatelj svega dubrovačkog, koji poručuje svima da obavezno čitaju The Dubrovnik Times, u svom stanu doslovno spava pokriven Dubrovnikom, gleda Lokrum i povijesnu jezgru kroz prozore na zidu stana, a njegove tetovaže, e one govore same za sebe. Najbolje pogledati fotografije.

29. travanj 2024 22:25