StoryEditorOCM
DubrovnikSladokusci su je jedva dočekali

Veliki povratak Dubrovačke trpeze: Delicijama se nije moglo odoljeti, nestajale su jedna za drugom, Dubrovčani i gosti tratali su se s plemenitim ciljem

Piše DV
16. listopada 2022. - 13:30

Slatko, slano, ljuto, lagano. Svi okusi bili su danas zastupljeni na Dubrovačkoj trpezi koja se nakon dvogodišnje stanke opet prostrla duž Straduna, kao najveći švedski stol koji možete zamisliti.

image
Božo Radić/Cropix

Na tradicionalnom gastronomskom događaju humanitarnog karaktera uz završetak uspješne turističke sezone predstavili su se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji su počastili posjetitelje i pokazali im svoje znanje i umijeće.

Dubrovačka trpeza kao i svake godine ima plemeniti cilj kojemu su pomogli svi koji su uplatili bon od 40 kuna za hranu i 20 kuna za vino. Degustaciju je pjesmom popratila klapa Subrenum, a organizatori su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.

image

Obilje hrane i pića na Dubrovačkoj trpezi na Stradunu

Božo Radić/Cropix

Dubrovačka trpeza, svojevrsna tradicija i kruna Good Food Festivala, vratila se nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa. Grad Dubrovnik ove godine bilježi izvrsne turističke rezultate, čak 72 posto dolazaka i 82 posto noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, uz dobre najave za nastavak posezone pa je za tratamenat itekako bilo povoda.

 

30. svibanj 2024 15:03