Slatko, slano, ljuto, lagano. Svi okusi bili su danas zastupljeni na Dubrovačkoj trpezi koja se nakon dvogodišnje stanke opet prostrla duž Straduna, kao najveći švedski stol koji možete zamisliti.
Na tradicionalnom gastronomskom događaju humanitarnog karaktera uz završetak uspješne turističke sezone predstavili su se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji su počastili posjetitelje i pokazali im svoje znanje i umijeće.
Dubrovačka trpeza kao i svake godine ima plemeniti cilj kojemu su pomogli svi koji su uplatili bon od 40 kuna za hranu i 20 kuna za vino. Degustaciju je pjesmom popratila klapa Subrenum, a organizatori su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.
Dubrovačka trpeza, svojevrsna tradicija i kruna Good Food Festivala, vratila se nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa. Grad Dubrovnik ove godine bilježi izvrsne turističke rezultate, čak 72 posto dolazaka i 82 posto noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, uz dobre najave za nastavak posezone pa je za tratamenat itekako bilo povoda.