StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE

Varina Jurica Turk stara/nova je ravnateljica Muzeja Domovinskog rata Capor: Zašto je skinuta točka o imenovanju ravnatelja Dubrovačkih muzeja, tko je ‘povukao ručnu‘?

Piše Dv
26. siječnja 2022. - 13:16

Prijedlog programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu je usvojen je jednoglasno. Na red je došao Prijedlog programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu. Petra Marčinko (Srđ je Grad) izuzela se iz glasovanja o ovoj točki. Prijedlog je jednoglasno usvojen. Prijedlog zaključka o imenovanju Povjerenstva za ocjenjivanje programa, projekata i manifestacija iz područja socijalne i zdravstvene skrbi za 2022. godinu jednoglasno je usvojen.

Prijedlog zaključka o imenovanju Povjerenstva za ocjenjivanje programa, projekata i manifestacija iz područja skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju za razdoblje 2022. – 2024. godine također je jednoglasno usvojen. Jednoglasno je usvojen i Prijedlog zaključka o imenovanju Povjerenstva za ocjenjivanje programa, projekata i manifestacija u području javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja/ice javne ustanove Muzej Domovinskog rata Dubrovnik je nakon toga došao na red. Đuro Capor (Srđ je Grad). Capor je pitao zašto je skinuta točka o imenovanju ravnatelja Dubrovačkih muzeja i tko je povukao 'ručnu'? Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) potom ga je upozorio na povredu poslovnika. 

Također, Varina Jurica Turk postala je novom/starom ravnateljicom Muzeja Domovinskog rata.

Na red je došla točka o obnovi benediktinskog samostana na Lokrumu, a točka je također usvojena.  

30. travanj 2024 10:54