StoryEditorOCM
DubrovnikPokažite veliko srce i izdržljive noge

Uživajte u fotografijama Vjekoslava Benića, isplešite se u ‘Dubini‘, a onda prođirajte ili istrčite 5K. Za Doris je. Lavice, izdrži!

Piše L.V.
21. travnja 2023. - 19:21

Za subotu su najavili sunce. Njoj baš i ne sija u zadnje vrijeme. Bori se sa svime što vam može pasti na pamet, a Dubrovčani su se uvijek odazivali na akcije čiji je prihod namijenjen našoj Dubrovkinji 23-godišnjoj Doris Bender. Sutra se zaputite u TUP-a, u Dubine, gdje Vjekoslav Benić otvara izložbu fotografija humanitarnog karaktera, s prihodom koji je namijenjen za potporu Dorisinoj dugotrajnoj borbi. Svaka kap gasi vatru, a za Doris znači itekako puno. Zbog plućne bolesti na bolničkom je liječenju već više od dvije godine kao jedini ovakav slučaj u Hrvatskoj. Plućna funkcija joj je samo 25 posto, ima najteži oblik astme, epilepsiju, dijabetes i niz drugih dijagnoza. Bezbrižni život sportašice i studentice pretvorio se u borbu za svaki udah. Dane provodi po bolničkim sobama, gotovo potpuno izolirana od vanjskog svijeta, obitelji i prijatelja i treba joj pomoć. Kakvu god možemo dati. Slijedi joj daljnje liječenje, terapije i operacije u inozemstvu, znamo koliko je život skup, a zdravlje nemjerljivo više.

image

Doris Bender bori se sa svime što možete zamisliti, ali je najpozitivnije biće koje znamo

Fb/

Danas nije bila spremna za priču, slaba je, izdaje je snaga i dah, ali kao i uvijek, nevjerojatno pozitivna, unatoč svemu. Zato prenosimo njezin FB post kojim, kao i uvijek, zahvaljuje svim dobrim ljudima koji će se priključiti humanitarnoj izložbi, ali i svima onima koji su je i dosad pomagali financijski, pozitivom, porukama za ozdravljenje, svime za što znamo da itekako pomaže.

"Pa nemam vam baš nešto pozitivno za reći, ne pišem jer nemam ni snage, sve nam je u zadnje katastrofa.

Pa te nenormalne temperature, udarilo i na kosti sada, jedan korak naprijed pet nazad.

Nekako ti oni mene održavaju ipak na životu koliko god da boli i koliko god je nepodnošljivo većinu puta sada.

Pa su ti mi rekli da će mi radit onu bronhoskopiju već treći put, kad ti stavljaju onu cijev u pluća, da im je bitno to, pa kažu naravno da će bolit pa mogli bi u sedaciji, ma reko ajde i to da napravimo bez ikakve sedacije. E ali nisu ti oni meni samo to gledali, radili su mi i lavažu pluća, to ti ovako pune pluća s nekom tekućinom pa prazne ponovo… pa onda iza kašlješ još to cijeli dan.

Ne mogu sad ni od ovog koljena najviše ni baš prošetat ovo malo po hodniku što sam bila.

Skupilo se toga, da ne pričam ostalo sad mogla bi danima… a sepsa, trovanje krvi, umiru ljudi od toga, još ostale dijagnoze, dobro sam živa, čudo je da je tek sada počelo udarati na nešto.

Ali dan po dan nekako ide, u najboljim sam rukama to znam.

Evo vidiš ovako mi prave ove kečke da me zabave, malo se tu i tamo zezaju samnom kad sam donekle dobro, prode nekako i taj dan koliko god da je loš.

E sad vidite kako je meni bezveze i loš dan, a vi možete u ovu subotu doći na izložbu Vjekoslava Benića i iza svratiti na koncert official tribute benda Ekatarine Velike ‘‘Krug" u 21h u Klubu Dubina koje je Vjeko sve organizirao za mene!

A sljedeću nedjelju dodite na Stradun sa već stotine prijavljenih trkača istrčati/prošetati građansku utrku Du Motion koju su isto organizirali za mene! A tko baš nije nikako sportski tip tu je navijački paket, prijave su još samo do sutra!

Bitno je da ćete super provesti. Koliko je ovaj grad mal a velik."- napisala je DOris, a mi još jednom podsjećamo na subotu, TUP, humanitarna izložba Vjekoslava Benića, a potom se spustite u klub Dubina na koncert official tribute benda EKV ‘‘Krug‘‘.

image

Doris Bender bori se sa svime što možete zamisliti, ali je najpozitivnije biće koje znamo

Fb/

30.travnja nam se također bliži, a ako i niste neki trkač, budite navijač na 5K utrci koju Du Motion pokreće također u nadi da ćemo uspjeti prikupiti dovoljno sredstava i pomoći našoj Doris. Stotine trkača u prepoznatljivim plavim majicama Du Motionove 5K utrke ponovo će ispuniti dubrovačke ulice kako bi podsjetili na važnost uživanja u svakom novom danu, druženja s dragim ljudima i sitnicama koje život znače. Sve to trenutno je oduzeto našoj lavici Doris.

“Odaziv na našu 5k u utrku je svake godine fantastičan, a dodatni poticaj svima je njezin plemeniti karakter. Sigurni smo da će tako biti i ovaj put kad trčimo za našu dragu sugrađanku Doris, s čijom su pričom vjerujemo upoznati svi u gradu i kojoj ćemo biti podrška na putu do ozdravljenja,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Sve generacije Dubrovčana i njihovih gostiju pozvane su pridružiti se akciji, trčanjem ili kupnjom navijačkog paketa s rekvizitima za bodrenje trkača na Stradunu koji će sudionicima biti obojan u Plavo za Doris. Nedjelja je taj dan, ne morate se umoriti trčanjem, pa ni navijanjem, ali svi mogu kupiti navijački paket. Kap po kap i velika bi se rijeka mogla pokrenuti za djevojku koja najčešće u svojim najgorim trenucima bodri one oko sebe. 

image

DU Motion utrka 5K za Doris

Du Motion/

Danas su joj napravljene pletenice, iduće bi željela moći isplesti sama, trčati idući dubrovački maraton, vrijeme provoditi na zraku, s obitelji i prijateljima. Rođendane, Božiće, Nove godine i sve druge proslave provesti u najdražem društvu, bez cjevčica i maski, uz smijeh. Dok traje njezina borba, ni mi ne smijemo odustati, i vaše malo puno joj znači.

02. lipanj 2024 04:28