StoryEditorOCM
DubrovnikTURISTI U BIVŠOJ VOJARNI

Uz upravljanje Lazaretima i Ljetnikovcem Bunić Kaboga, Dubrovačka baština odnedavno se počela baviti i afitavanjem: doznali smo što se sve nudi i po kojoj cijeni

Piše Bruno Lucić
13. srpnja 2022. - 18:56

U medijima se nedavno mogla čitati vijest kako je Dubrovačka baština, društvo Grada Dubrovnika koje upravlja Lazaretima i Ljetnikovcem Bunić Kaboga, preuzela "hostel" u zgradi bivše vojarne. Iz Dubrovačke baštine pojasnili su o čemu je riječ:

- Dubrovačka baština d.o.o. je dobila na upravljanje prostor dormitorija u novoobnovljenoj zgradi Državnog arhiva u Dubrovniku. Dubrovnik Central Accommodation nije hostel već smještajni objekt od jedanaest smještajnih jedinica od kojih su njih deset kategorizirani kao dvokrevetne sobe i jedan apartman, napominju te otkrivaju u što će se zarađeni novac uložiti:

image
Booking.com

- Prihod od boravka gostiju će se uložiti u redovan rad Društva i održavanje objekata, a što se prihoda tiče teško je govoriti o konkretnim brojkama s obzirom da se booking obavlja preko ovlaštenih agencija pa se događaju česta otkazivanja i mijenjanja rezerviranih termina. Ovo je prva godina, a kraj sezone će pokazati konkretne rezultate, navode.

Kad je riječi o ponudi, nudi se deset dvokrevetnih soba s kupaonicama i jedan studio apartman. Cjelokupna ponuda se može vidjeti na platformama Airbnb i Booking.com. Dva noćenja u dvokrevetnoj sobi s bračnim krevetom ili s dva odvojena kreveta i privatnom kupaonicom tako stoji 1.339 kuna.

image
Booking.com

- Zasad smo zadovoljni s popunjenosti, najčešće su to individualni gosti dok se u posezoni nadamo dolasku gostiju koji u Dubrovnik stižu zbog poslovnih putovanja, te na ine skupove i kongrese. Cijene smještajnih jedinica ovise o potražnji gostiju, kao i sve usluge u turizmu. Ponude i cijene usluga Dubrovnik Central Accommodationa mogu se provjeriti na platformama booking.com i airbnb gdje se nalaze navedene smještajne jedinice.

Odgovorili su i na pitanje je li bilo dodatnih zapošljavanja te hoće li se smještaj nuditi kroz cijelu godinu.

image
Booking.com

- Niti jedan novi djelatnik nije zaposlen zbog Dubrovnik Central Accommodationa već su preraspoređeni radni procesi kako bi se zadovoljile sve potrebe poslovanja. Ukoliko epidemiološke prilike budu povoljne kao i sada, planiramo ostati otvoreni preko cijele godine jer u posezoni se mogu, među ostalim, očekivati i dolasci gostiju na poslovnim putovanjima, poručuju iz Dubrovačke baštine.

03. lipanj 2024 15:25