StoryEditorOCM
DubrovnikVeselo i plemenito

Uz Svjetski dan činjenja dobrih djela: Štićenici Josipovca pomagali slagati pakete za korisnike Caritasa, a onda je uslijedio slatki tratamenat

Piše DV
5. svibnja 2024. - 12:07

Svjetski dana činjenja dobrih djela Caritas Dubrovačke biskupije obilježio je dvodnevnim programom u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Josipovac iz Mandaljene.

Djelatnici i volonteri Caritasa posjetili su najprije Josipovac gdje su sa štićenicima izrađivali kolače i družili se. Uzvratni posjet bio je u petak 3. svibnja kada su štićenici i djelatnici Josipovca posjetili biskupijski Caritas i u sklopu radne terapije pomagali u slaganju paketa hrane za Caritasove korisnike te u slaganju odjeće, sve sukladno svojim mogućnostima. U veselom ozračju i uz pjesmu družili su se i zasladili kolačima i kavom.

S obzirom na to da se ovakva vrsta suradnja pokazala dobrom i korisnom za sve, dogovoreno je da se susreti nastave održavati jednom mjesečno u prostorijama Caritasa.

Obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela potiče se putem platforme Good Deeds Day kojom u Hrvatskoj koordinira udruga Djeca za bolji svijet, navode iz dubrovačkog Caritasa.

 

24. svibanj 2024 08:21