StoryEditorOCM
DubrovnikPREDIZBORNA PRESSICA|

RESTART KOALICIJA Bolje riskirati 4 minute na biračkom mjestu, nego iduće 4 godine na čelu s HDZ-om!

Piše A. Kalajdžić
2. srpnja 2020. - 11:49
-Pozivamo građane da iziđu na izbore i ostvare svoje pravo i dužnost poštujući sve epidemiološke mjere. Hitno nam treba korjenita promjena, treba nam restart u svim segmentima za pokrenuti gospodarstvo, spriječiti otpuštanje radnika i omogućiti rast plaća i mirovina, ali i očuvati demokratski poredak i ojačati institucije vlasti. Treba stati na branik temeljnih ljudskih sloboda - rekao je obraćajući se novinarima na predizbornoj konferenciji na  Brsaljama kandidat desete izborne jedinice iz koalicije Restart Arsen Bauk.

-Naša koalicija je jedina snaga koja može obaviti promjene na bolje, druge političke snage na ljevici imaju dobre namjere ali ne i snage za te promjene. Naš prvi potez bit će donošenje 4 zakona - povećanje minimalca na 4 tisuće kuna, povećanje neoporezivog dijela dohotka na 5 tisuća kuna, moratorij na kredite i zakon o Zagrebu. Želimo uvesti povećanje socijalnih davanja s 800 na 1500 kuna za najugroženije građane i smanjenje PDV-a u turizmu. Vanjsku politiku ćemo sukreirati s predsjednikom države na puno lakši način nego što to sad radi premijer Plenković. "

image
konferencija za novinare Restart koalicije na Brsaljama
Tonći Plazibat


Arsen Bauk je dodao odgovarajući na novinarska pitanja kako će 2021. godina biti rekordna po rastu, ali samo zbog rekordnog pada BDP-a u 2020. Odgovarao je i na pitanje o transparentnosti koju promovira, dok je istovremeno njegova kolegica, načelnica općine Vela Luka jedina ocijenjena negativno po tom pitanju, kako će se 'ona morati popraviti, a SDP će učiniti sve na jačanju mehanizama kontrole'.
-Već u ponedjeljak ujutro znat će se konture parlamentarne većine, a ova četiri zakona uputit ćemo istog trena u parlamentarnu proceduru i prije nego Vlada bude izabrana - dodao je Bauk.

Na pressici na Brsaljama novinarima su se obratili i predsjednik ŽO SDP-a te kandidat na listi za 10. izbornu jedinicu Krešimir Kuran koji je rekao da se premijer Plenković stavio izvan svih zakona i pravila, te da 'aplikacija Andrija zna, a Andrej Plenković ne zna javnozdravstvene mjere', držeći se sigurno one - što je dopušteno bogu nije i običnom čovjeku'. Pozvao je građane da riskiraju te četiri minute u nedjelju, kako ne bi riskirali još 4 godine s HDZ-om na čelu. Građane na birališta pozvao je i predsjednik dubrovačkog SDP-a i kandidat Restart koalicije Jadran Barač, jer jedino tako, dodao je, možemo nešto promijeniti, dodajući kako 'novinari smiju postavljati pitanja na ovoj pressici, osvrčući se na, kako kaže, skandalozno ponašanje na pressici održanoj jučer na Lokrumu.
-To je udar na demokraciju i društvo gdje HDZ nameće apsolutnu vlast. Apeliram da u nedjelju ne birate političare od papira koji robuju svojim stranačkim prijateljima već da birate političare odgovornosti", zaključio je između ostalog Barač.

image
konferencija za novinare Restart koalicije na Brsaljama
Tonći Plazibat


Predstavnik HSS-a na koalicijskoj listi za ovu izbornu jedinicu Tomo Jeličić najavio je crnu jesen pred nama dodajući kako će biti puno blaža ako građani daju povjerenje koaliciji čiji je član.

Kuzma Tomašić, kandidat koalicije je pozvao građane da iziđu na izbore i promijene Hrvatsku te podsjetio kako je Pelješki most zapravo ideja bivšeg župana Šprlje koji je zbog nje bio ismijan,a  bivša vlada Zorana Milanovića je pripremila svi dokumentaciju za gradnju. Kandidatkinja Katica Glamuzina je najavila pokretanje svih snaga za spas društva u kojemu svi moraju imati iste šanse.
18. travanj 2024 15:55