StoryEditorOCM
DubrovnikHUMANOST NA DJELU |

PRIJATELJSTVO IZMEĐU LAPADSKE I PETRINJSKE ŠKOLE Priključite se plemenitoj akciji i pomozite trima obiteljima u potrebi, vratimo im osmijeh na lice!

Piše Dv
5. siječnja 2021. - 14:02
U Osnovnoj školi Lapad nikako nisu mogli ostati ravnodušni nakon što je prije točno sedam dana Sisačko-moslavačku županiju i okolicu pogodio razoran potres koji je ugasio sedam života i mnoge ostavio bez domova, pa su odlučili pokrenuti akciju "Most prijateljstva OŠ Lapad i OŠ 1.OŠ Petrinja". Njihov apel prenosimo u cijelosti:

Dragi naši sugrađani,

podržite plemenitu akciju MOST PRIJATELJSTVA OŠ Lapad i OŠ 1.OŠ Petrinja.

image
Štete u I. osnovnoj školi Petrinja
I. osnovna škola Petrinja


Želja o povezivanju na način na koji sam prošle godine organizirala akciju Dijete – djetetu za OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, vrlo brzo je otpala jer je zgrada 1. osnovne škole u Petrinji do daljnjega neuporabljiva za održavanje nastave i tako se jednostavno provukla ideja o pronalasku obitelji povezane sa školom kojoj je potrebna pomoć – u razgovoru nam je rekla učiteljica OŠ Lapad Patricija Mage Vidak.

Ravnateljica lapadske škole Nikolina Soko i ravnatelj petrinjske škole Robert Groza dogovorili su trajnu suradnju čim se steknu uvjet i povratka učenika u školu. No, to nažalost neće biti ni lako ni brzo!

image
Štete u I. osnovnoj školi Petrinja
I. osnovna škola Petrinja


Kad se situacija barem malo normalizira svaki razred će dobiti razred iz petrinjske škole i krenut će prijateljstvo, podrška. Razred za razred! Ostvarit će se suradnja.

Početkom nastave, svi naši djelatnici i učenici će izdvajanjem simboličnih 10 kuna prikupiti lijepi iznos koji će se rasporediti na obitelji u potrebi. I tako kroz cijelu godinu!

Za sada imamo tri obitelji.

- Učiteljica likovne kulture u 1. OŠ Petrinja gospođa Dragana Zjajvuk, samohrana majka dvoje djece zajedno s majkom ostala je doslovno na ulici. Njezin je stan u samom centru Petrinje trajno uništen u potresu. U stan ne može ući jer je ulaz blokiran.

Svi koji su voljni pomoći gospođi Dragani I njezinoj obitelji mogu izvršiti uplate na njezin račun koji glasi: DRAGANA ZJAJVUK, IBAN HR9723400093208600567, banka PBZ. Pod opis plaćanja obavezno je napisati 'donacija - POTRES'.

image
Djeca samohrane majke Dragane Zjajvuk
Obitelj Zjajvuk


- Noel Lovreković je učenik 2. b razreda 1. OŠ Petrinja. Njegova je priča slična. Mlada tročlana obitelj Lovreković ostala je doslovno bez svega. Stana u zgradi za kojeg otplaćuju kredit više nema, zgrada je predviđena za rušenje jer je pretrpila velike štete.

Svi koji su voljni pomoći obitelji Lovreković mogu izvršiti uplate na račun koji glasi:
INES LOVREKOVIĆ, IBAN HR8823400093211077624
Pod opis plaćanja obavezno je napisati 'donacija - POTRES'.

image
Obitelj Lovreković
Obitelj Lovreković


- I obiteljska kuća Irene Sigur,učiteljice u 1.OŠ Petrinja je dobila žutu oznaku što znači do daljnjeg neuporabljiva.Gospođa Irena je teškom voljom pristala na pomoć jer uvijek je lakše pomagati drugom nego primate pomoć.

Svi koji su voljni pomoći gospođi Ireni Sigur I njezinoj obitelji mogu izvršiti uplate na njezin račun koji glasi:
IRENA SIGUR, IBAN: HR6224070003283092074, OTP banka.

Pod opis plaćanja obavezno je napisati 'donacija - POTRES'.

image
Kuća Irene Sigur
Irena Sigur


Moram napomenuti da je još prilično mnogo djelatnika i učenika ove škole ostalo bez krova nad glavom, ali ljude je sram tražiti pomoć. A nažalost mnogi su naučili teško, skromno I ponizno živjeti i probijati se trnovitim putem kroz život.

Ovim putem, pozvala bih i druge naše sugrađane da nam se pridruže u ovoj hvalevrijednoj akciji i uplate na račune ovih ljudi. Svaka uplaćena kuna je ovim ljudima tračak nade u bolje sutra.

 
¨Ne možemo svi čini ti velika djela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavi.¨”

(MajkaTerezija)
11. lipanj 2024 11:04