StoryEditorOCM
DubrovnikNEMA VIŠE GAMBANJA DO ‘ILIJINE‘

Poznato je kad će prometna policija i upravni poslovi preseliti u Gruž, jedan će detalj posebno razveseliti sve stranke

Piše Bruno Lucić
16. svibnja 2024. - 07:37

Otkako je Ministarstvo unutarnjih poslova krenulo u sanaciju i adaptaciju nekadašnje zgrade prometne policije u Ulici Andrije Hebranga u Gružu, mnogi se pitaju kad će doći do preseljenja. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova u zakupu je prostora bivšeg Telekomunikacijskog centra na Ilijinoj glavici u Dubrovniku gdje su smješteni Upravni poslovi i prometna policija, a, s druge strane, zgrada u Gružu više do 10 godina stoji napuštena.

image
Božo Radić/Cropix

- Na zgradi prometne policije završeni su grubi građevinski radovi i trenutno su u tijeku završno obrtnički radovi uređenja. Završetak radova na samoj zgradi očekuje se tijekom lipnja ove godine, nakon čega slijedi stavljanje zgrade u potpunu funkciju, što podrazumijeva uređenje okoliša i opremanje prostora, a samo preseljenje se očekuje tijekom rujna ove godine, otkrivaju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Projekt je, nakon provedenog postupka javne nabave, povjeren dubrovačkoj građevinskoj firmi Alfaplan građenje d.o.o koja je s izvođenjem radova započela 16. veljače 2023.

- Projektom je obuhvaćeno uređenje obje zgrade, uličnog i dvorišnog prostora u postojećim gabaritima. Prostor koji se prostire na 1563 četvorna metra neto površine primarno je planiran za smještaj Postaje prometne policije Dubrovnik i Službe upravnih poslova, državljanstva i stranaca, dok će dio prostora biti namijenjen za smještaj policijskih službenika, navode iz policije te nastavljaju:

image
Božo Radić/Cropix

- Projekt sanacije i adaptacije zgrade vrijedan je oko 1.650.000 eura bez PDV-a i dijelom je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika, Županije dubrovačko-neretvanske, Općine Dubrovačko primorje i Općine Župa dubrovačka, dok su u tijeku dogovori o sufinanciranju s Lučkom upravom. Konačnom realizacijom i stavljanjem u funkciju ovog objekta građanima će biti dostupnije usluge navedenih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dijelom i zbog činjenice što će im na raspolaganju biti više uređenih parkirnih zona koje se nalaze u blizini objekta, zaključuju iz PU dubrovačko-neretvanske. 

28. svibanj 2024 01:56