StoryEditorOCM
DubrovnikIZBOR JE VAŠ

POČINJE ADVENT U Lapadu klizalište, u Lazaretima makaruli šporki, na Stradunu pjesma i delicije...

Piše dv
30. studenog 2019. - 09:39
Dubrovčani danas na raspolaganju imaju pregršt zaniljivih sadržaja kojima se obilježava početak ovogodišnjeg Adventa ili Došašća, te otvaranje 6. Dubrovačkog zimskog festivala.

Evo subotnjih naglasaka:

U 11 sati - gradonačelnik Mato Franković otvorit će klizalište u Uvali (kod tenis terena), čime će se obilježiti početak programa „Šarena zima u Uvali“. Povorka će s plaže Uvala krenuti u 10.45 prema klizalištu uz Gradsku glazbu i mažoretkinje, a nakon otvorenja uslijedit će program Plesnog studija Lazareti.

U 19.30 sati - na prostoru između Dubrovačke katedrale i Kneževog dvora, gradonačelnik Franković upalit će prvu adventsku svijeću - svijeću nade, uz prigodnu molitvu.

U 20 sati - gradonačelnik Franković uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete na Stradunu označit će otvaranje 6. Dubrovačkog zimskog festivala, nakon čega će u 21 sat koncert održati popularne The Frajle.

'Dubrovačka baština' ove godine prvi put organizira prigodan adventski program.

Otvaranje je u 18 sati na platou Lazareta uz prigodnu glazbu, ples, ali i besplatnu trpezu - šporke makarule i čašu vina.

U programu otvaranja s nama će biti FA LINĐO, ŽUPSKE MAŽORETKE, PLESNI STUDIO LAZARETI, GRADSKA STRAŽA ali i DJ VJEVERICA.

Ugostiteljska škola zadužena je za više od stotinu porcija šporkih makarula! Dubrovačka baština u Lazaretima ima i odličnu ponudu hrane i pića s adventske kućice, te štandova na kojima OPG-ovi nude vrsne delicije poput drniškog pršuta, selekcije sireva, soparnika pa sve do velikog izbora kraft piva.

Dođite u Lazarete i ako bude loše vrijeme jer će se u tom slučaju program održati u 4.i 5. lađi Lazareta, pozivaju organizatori.
16. travanj 2024 16:41