StoryEditorOCM
DubrovnikFOTO: DUBROVAČKI DEMOKRATSKI SABOR

Pero Vićan predstavio program i kandidate za župana i načelnike općina Konavle i Dubrovačko primorje

Piše Foto: ŽELJKO TUTNJEVIĆ
2. svibnja 2017. - 22:02

Mr. sc. Ivan Jelčić predavač na Sveučilištu u Dubrovniku, kandidat je Dubrovačkog demokratskog sabora za mjesto župana Dubrovačko-neretvanske županije. On je na današnjoj konferenciji za novinare DDS-a predstavio kandidate za zamjenike župana Marka Vidovića i Iva Cara te govorio o programu DDS-a za razvoj Županije dubrovačko neretvanske.
DDS je za transparentnost županijske uprave, razvoj turizma i gospodarstva, za brzu cestu do Zračne luke, omogućit će  besplatan prijevoz za županijske srednjoškolce, tablete za svu osnovnoškolsku djecu, Sveučilište će biti glavni oslonac za privlačenje sredstava iz EU. - Nedopustivo je da sredstva za zdravstvo budu centralizirana, a troškovi zdravstva decentralizirani, to ćemo promijeniti.  DDS će se pobrinuti da bolnica dobije više sredstava i nove aparate te da se razvije projekt dnevnih bolnica i bolje ekipiranih ambulanti  u svim gradovima naše razvučene županije – najavio je predstavljajući program Jelčić, dodajući i kako Lučino razdolje po pitanju skupljanja otpada nije najsretnije rješenje, ali je i jedino dostupno za kojeg stručnjaci tvrde da ne bi trebalo biti opasno.    
Dubrovački demokratski sabor predstavio je poslijepodne i kandidate za i načelnike Općina Konavle dr. Vilmu Kosović i zamjenika Ivana Banovića te kadnidata za načelnika Općine  Dubrovačko primorje  Mata Miškovića i zamjenicu Marinu Jonjić.  Oni su istaknuli kako će na svom području unaprijediti razvoj obaju Općina.  Unapređenje poljoprivrede, osnivanje upravnoga odjela za povrat zemljišta u Konavoskom polju i Prevlaci, novi vrtić i škola u Cavtatu, poboljšanje sustava stipendiranja studenata, izgradnja konavoskog Gardalanda, industrijksa zona s trgovačkim centrom u prostoru bivše mljekare  i utemeljenje Konavoske razvojne agencije koja će privući europska sredstva za ostvarenje programa, samo su neki od programa DDS-a u Konavlima.  Primorje će  istaknuo je kandidat Mišković poticati ruralni turizam, unapređenje životnih uvjeta, poticati kamenoklesarstvo kao  prepoznatljivi dio gospodarstva Dubrovačkog primorja.   
 I kandidatkinja za gradonačelnicu Dubrovnika Terezina Orlić govorila je ovom prigodom kako su  infrastruktura i promet prioritetni problemi Dubrovnika, te je predstavila prometnu  studiju više prometnih stručnjaka, a koji vode rasterećenju ulaza u grad na Ilijinoj Glavici. Riječ je o otvaranju  trećeg ulaza u Dubrovnik na postojećim prometnicama, sada zatvorenim za promet putom od Orsule i cestom koja izlazi na magistralu  što se može napraviti izgradnjom  manjeg tunela. Kako su ceste postojeće, imovinsko pravni odnosi riješeni to bi bilo i vrlo jeftino rješenje koje bi omogućilo i  pravu recepciju grada u Parku Orsula, rekla je Orlić.  Kandidat za zamjenika župana Ivo Cara iz Konavala, pozvao je sve Konavaljane da na predstojećim izborima glasuju po savjesti i mirno te 22. Ožujka čestitaju pobjednicima.  Pero Vićan, čelnik stranke koji se kao pravomoćno osuđen građanin ne može kandidirati na ovim izborima najavio je i predizborni skup DDS-a 12. svibnja.
 

18. travanj 2024 23:39