StoryEditorOCM
DubrovnikKONFERENCIJA OFEL

Ovogodišnje izdanje međunarodne znanstvene konferencije okupit će stotinjak istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz regije i svijeta

Piše DV
2. travnja 2024. - 15:58
Konferencija OFEL postaje središte znanstvene i stručne misli iz područja ekonomije, menadžmenta i poduzetništvaOfel/

Dvanaestu godinu zaredom konferencija OFEL postaje središte znanstvene i stručne misli iz područja ekonomije, menadžmenta i poduzetništva. Ovogodišnje izdanje međunarodne znanstvene konferencije okupit će stotinjak istaknutih znanstvenika i  stručnjaka iz regije i svijeta. OFEL 2024 održava se u Dubrovniku 5. i 6. travnja na temu „ESG Evolution: Charting the Path to Responsible Governance“, s fokusom na položaj i ulogu odgovornog korporativnog upravljanja i održivosti. Domaćini  konferencije su CIRU – Centar za istraživanje i razvoj upravljanja, ESD - Economic and Social Development i Sveučilište u Dubrovniku.

Ključni govornici ovogodišnje konferencije su: profesor Emanuel Said, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta na Malti i profesorica Ana Jolovic, s litavskog ISM Sveučilipta menadžmenta i ekonomije. Svoja izlaganja će imati i profesori Darko Tipurić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i pročelnik Katedre za organizaciju i menadžment zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta i dr. sc. Antonija Buljan, predsjednica organizacijskog odbora OFEL konferencije.

Program konferencije sastoji se od također i od niza paralelnih sesija na kojima će biti predstavljeni pomno odabrani znanstveni radovi koji zadovoljavaju kriterije međunarodnih standarda objavljivanja. Posebnu pozornost izaziva panel-rasprava o povezanosti inovativnih poduzeća s konceptom održivosti na kojoj će sudjelovati eksperti: docent Radoslav Barišić, dr.sc. Anita Knezović, Stephany E. Trpkov, Tomislav Vuić i Zlatko Žuro.

Partneri na ovoj konferenciji su Hrvatsko društvo ekonomista i MBA Alumni udruga Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

30. travanj 2024 07:48