StoryEditorOCM
DubrovnikZBOG JAKOG VJETRA

Otoci odsječeni od kopna, ne plove brodske i trajektne linije, preko dubrovačkog mosta samo osobnim automobilima

Piše dv
16. prosinca 2023. - 08:10

Prema obavijesti iz HAC-a zbog jakog vjetra u prekidu su trajektne linije: Prapratno-Sobra, Ploče-Trpanj, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Sumartin-Makarska, Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen. Također je u prekidu katamaranske linije: Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda, već od ranog jutra ove subote jak vjetar na dijelovima cesta onemogućio je prometovanje. Tako je za sve skupine vozila promet zatvorena autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja, javlja HAK, dok se na autocesti A6 između Kikovice i Delnica, državnoj cesti Solin-Klis, magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te između Zaton Doli i Popratnog, državnih cesta Karin-Zaton Obrovački i Maslenica-Zaton Obrovački te na mostu dr. Franje Tuđmana može se proći samo osobnim vozilima.

Prema najavama DHMZ-a, ove subote na Jadranu se očekuje sunčano i vjetrovito. U unutrašnjosti djelomice sunčano, a uz mjestimice više oblaka u Gorskom kotaru i Lici lokalno će biti susnježice i snijega. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju jak s mogućim olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, javlja DHMZ. Krajem dana i osobito u noći vjetar u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 7 na kopnu, a između 9 i 12 °C duž obale te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

27. travanj 2024 14:47