StoryEditorOCM
DubrovnikPOTPISAN TRIPARTITNI SPORAZUM

OSOVINA HDZ-DUSTRA- DDS Stabilna većina u novom Gradskom vijeću Dubrovnika

Piše bLu
26. svibnja 2017. - 18:12

Dubrovački ogranak HDZ-a potpisao je danas s Dubrovačkom strankom (DUSTRA) i Dubrovačkim demokratskim saborom (DDS) Sporazum o suradnji za formiranje većine u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.

Najprije je sklopljen koalicijski sporazum sa DUSTRA-om. 

- Kao što znate, nismo favorizirali ni lijeve ni desne, uvijek smo gledali čovjeka. Obećali smo našim biračima da ćemo se opredjeliti za onog tko bude došao s najviše ruku. Dogovori su išli između mene i gospodina Frankovića. Naši gradski odbori potvrdili su suradnju i stoga mogu reći da ovo nije odluka jedne osobe. Iz opozicije se ne može ništa realizirati. Znam i da smo prije bili na suprotnim političkim stranama, ali: "više volim vjetar nego mirnu luku". Dubrovnik čekaju četiri mirne godine, kazao je predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž, istaknuvši kako očekuje korektan odnos.

Prvak dubrovačkog HDZ-a Mato Franković kazao je kako se Sporazum temelji na usklađenim programima.

- Zahvaljujem svim biračima koji su svoje glasove dali Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Dubrovačkoj stranci. Čestitam DUSTRA-i na iznimnom rezultatu i osvojena tri mandata. Nadam se da ćemo skupa realizirati brojne projekte koje tište građane grada Dubrovnika i kako ćemo biti mirna luka za Dubrovnik. Plovimo sigurno i to punim jedrima, poručio je Franković napomenuvši kako su on i Raguž jedno vrijeme dijelili i školske klupe u E-razredu.


Potom je uslijedilo potpisivanje sporazuma s DDS-om.

- Ovom koalicijom dobinamo jasnu, čvrstu i stabilnu većinu u Gradskom vijeću. Dobit ćemo 16 vijećnika i ovako jasno i transparentno nudimo većinu. Želim naglasiti kako ću biti gradonačelnik svih građana Dubrovnika, izjavio je Franković.

Čelni čovjek DDS-a Pero Vićan zahvalio je svim biračima koji su svoj glas dali DDS-u. 

- Koristim priliku da pozovem, da zamolim sve naše glasače, simpatizere i građane da svoj glas daju gospodinu Frankoviću i njegovim sjajnim curama. Nismo imali nikakve posebne uvjete za ovu koaliciju, na sjednici predsjedništva stranke jednoglasno smo potvrdili ovu suradnju. Izbor je to koji je dobar odnosno vrlo dobar! Gospodin Frankovć me je obavijestio kako je pripremio sporazum i sutra neću reći da mi je nešto podmetnuto. Jedini moj uvjet za ovu suradnju jest garancija da će koalicija trajati četiri godine, to jest do travnja 2021. Bit će tu sigurno ponekad "povuci ili potegni", moji će suradnici u vijeću biti i kritični, ali će biti kooperativni i surađivat će. Ono što može prekinuti ovu koaliciju jest trenutak u kojemu gospodin Franković prestane biti gradonačelnik svih građana Dubrovnika, a to kakav će biti će se vrlo brzo osjetiti. Vodit ćemo jednu stranačku koalicijsku dubrovačku politiku, dodao je Vićan.

Naveo je i imena budućih vijećnika DDS-a u Gradskom vijeću, a to su Terezina Orlić, Lukša Matušić i Ivan Jelčić.

19. travanj 2024 02:15