StoryEditorOCM
DubrovnikMINIMALNO, ALI NEMINOVNO

Očekuje se da će izvođač radova na Pelješkom mostu tražiti produljenje rokova

Piše Silvia Rudinović
10. lipnja 2020. - 12:50
Radovi na Pelješkom mjestu donekle će kasniti, potvrdio je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić (HDZ) na početku današnje sjednice Županijske skupštine koja se iznimno održava u Orašcu. Posjetio je gradilište i utvrdio, kako kaže, da kašnjenja postoje, iako minimalna, zbog nemogućnosti dovođenja dijelova konstrukcije iz Kine i odlaska naših stručnjaka u kineske tvornice.

- Očekuje se da će izvođač tražiti produljenje roka. Što se tiče pristupnih cesta, one su dogovorene relativno kasno. Žalbe su otegnule postupak, ali posao se uredno odvija. Mislim da je jedan izvođač imao nešto bolju dinamiku od drugog, ali očekujemo da će se i taj dio posla uredno odraditi i da će ceste biti gotove u ugovorenim rokovima. Naravno, bit će završene nešto kasnije od mosta, jer su se poslovi kasnije ugovorili - izjavio je župan.
 
Maro Kristić (MOST) upitao je župana Nikolu Dobroslavića na samom početku današnje sjednice Županijske skupštine dubrovačko-neretvanske, kad će ispraviti drugu povijesnu nepravdu koja je učinjena na prostoru Srđa, a to su ciljane izmjene prostornog plana zbog, kako kaže, nezakonitog širenja građevinskog obuhvata. Podsjetio je na odluku Gradskog vijeća o raskidu koncesijskog ugovora s tvrtkom Razvoj golf za tvrđavu Imperial.
 
- Pratili smo Gradsko vijeće koje je doista donijelo odluku o raskidanju ugovora za tvrđu Imperial. Mislim da je odluka dobra, ako su imali dovoljno razloga, a vjerujem da jesu. Ne možemo to povezivati s obuhvatom na Srđu. Odluke se odnose na istu kompaniju, ali su posve različite. Spoomenuto je nezakonito proširenje građevinskog područja. Nije nezakonito proširen obuhvat na Srđu, što je potvrđeno u tužbi koja je išla prema Visokom trgovačkom sudu. Naravno da se uvijek može postavljati pitanje, može li se to područje smanjiti tijekom izmjena prostornog plana – rekao je župan Dobroslavić, napomenuvši kako treba imati na umu sve što se dogodilo i koliko to može imati utjecaja na poslove investitora koji je uložio određena sredstva.

- Tužba koju je pokrenuo Razvoj golf je nekorektna – rekao je župan, pritom ne dovodeći u pitanje legitimne interese investitora.

Županija nikada nije obećala tisuću kuna nagrade zdravstvenim radnicima za rad u ovim epidemijskim uvjetima, rekao je župan odgovarajući na vijećničko pitanje. 

Prekosutra će se potpisati ugovor o financiranju Centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, rekao je župan odbacujući sumnje vijećnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Željka Raguža u kompetencije osoba kojima je projekt povjeren.
 
07. svibanj 2024 07:31