StoryEditorOCM
DubrovnikUZ MANJE PROBLEME|

NOVI SUSTAV Covid potvrde preuzimaju se u Ljekarnama Dubrovnik

Piše DV
29. srpnja 2021. - 11:52

Od jutros je počelo izdavanje Covid potvrda u ljekarnama u Dubrovniku. 

-Jutros je već bilo desetak ljudi koji su došli po potvrde. Ubacili smo aplikaciju i spojili se na sustav i sve teče po planu. Osoba dođe s OIB-om, vidimo je u sustavu, ako je cijepljena i napravila PCR test imamo je u sustavu, dok svi testirani brzim antigenskim testom nemaju mogućnost dobivanja covid potvrde - rekli su nam u Ljekarni Lapad.

U Ljekarni gruž takožer sve ide kako je i zamišljeno, sustav funkcionira, izdano je već nekoliko covid potvrda, dok je u Ljekarni ispod Zvonika ipak uključenje u sustav na čekanju, rekla nam je magistra Dragica Hančević.

-Sve smo napravili kako treba, uključili se u sustav, ali eto, još nam se vrti spajanje i još nismo uspjeli izdati nijednu potvrdu. Već nam je jutros bila jedna osoba oko 7 sati prije posla, i nismo uspjeli. Kod nas funkcionira sustav samo teoretski, ali mu se ne može pristupiti. Jedan je taj put u sustavu i svi smo na njemu u isto vrijeme, ali nadam se da će danas proraditi- dodaje.

A ni stranica HZZO-a nije u boljem stanju. Kad kliknete na izdavanje digitalnih EU Covid potvrda optvori vam se stranica 404 error, i natpis 'stranica nije pronađena'.

Podsjetimo, HZZO je prije nekoliko dana objavio kako građani mogu podignuti svoje covid potvrde i u ljekarnama. Potvrda će se moći preuzeti u tiskanom obliku ili će biti poslana na adresu elektroničke pošte korisnika. Za dobivanje potvrde bit će dovoljno predočiti iskaznicu zdravstveno osigurane osobe ili osobnu iskaznicu na osnovu koje će ljekarnik ili farmaceutski tehničar upisom OIB-a u web aplikaciju preuzeti Covid potvrdu.

- Uključivanje ljekarnika i ljekarni u proces imunizacije stanovništva značajno doprinosi dostupnosti cijepljenja, naročito u ruralnim i depriviranim sredinama što u konačnici pridonosi većoj procijepljenosti stanovništva - rekli su iz HZZO-a.

Covid potvrda može se dobiti ako je zadovoljen jedan od uvjeta - cijepljenje prvom ili s obje doze cjepiva, negativni PCR test ili brzi antigenski test uz preboljenje bolesti.

19. travanj 2024 01:21