StoryEditorOCM
Dubrovnikodrživost na otoku

Nova solarna energetski učinkovita javna rasvjeta na Lopudu

Piše DV
17. veljače 2023. - 11:29

Na otoku Lopudu proveden je projekt nabave i ugradnje energetski učinkovite javne rasvjete. U ulicama Od Šunja i Od Polja, kojes se okomito spajaju na Obalu Iva Kuljevana, mreža javne rasvjete proširena je za ukupno 900 metara te je na tom potezu postavljen 31 stup javne rasvjete sa solarnim uličnim svjetiljkama, javljaju iz Grada.

Vrijednost radova iznosi 357.345,00 kuna s PDV-om (~47.4 tisuće €), od čega je 173 tisuće kuna (~23 tisuće €) sufinancirano od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije kroz projekt: „Nabava i implementacija energetski učinkovite javne rasvjete na otoku Lopudu prema Programu razvoja otoka u 2022. godini“.

Dubrovnik se razvija održivim smjerom kroz provedbu projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora te se s tim ciljem provodi i cjelovita rekonstrukcija i modernizacija sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika koja uključuje montažu gotovo četiri tisuće novih, energetski učinkovitih, rasvjetnih tijela, a što će osim financijskih ušteda, pridonijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete.

28. travanj 2024 18:15