StoryEditorOCM
DubrovnikSVEČANOST

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade za životno djelo "Ivan Šibl"

Piše R. R.
15. svibnja 2024. - 18:47

Hrvatska radiotelevizija obilježava svoj dan, Dan HRT-a. Hrvatski radio slavi 98., a televizija 68. rođendan. 

Svečano obilježavanje Dana HRT-a počelo je polaganjem vijenaca u auli B 30 za djelatnike Hrvatske radiotelevizije Žarka Kaića, Gordana Lederera, Đure Podboja, Nikole Stojanca, Željka Ružičića, Branimira Polovine i Siniše Glavaševića koji su poginuli u Domovinskom ratu. Voditelj je bio Mirko Fodor, piše HRT.

Potom je uslijedio prigodan program u Studiju 10 (Anton Marti) u sklopu kojeg su dodijeljene Godišnje nagrade HRT-a i Nagrade za životno djelo "Ivan Šibl".

Nagrade su uručene kolegicama i kolegama iz poslovnih jedinica Program, Produkcija, Poslovanje i Tehnologija koji su ih zaslužili svojim radom i iznimnim angažmanom.

Ovogodišnju nagradu za životno djelo „Ivan Šibl “ za radio dobila je Nila Miličić Vukosavić, dugogodišnja novinarka, urednica i voditeljica, a na, početku svoje karijere, niz godina i spikerica, te omiljeni i prepoznatljivi glas Radio Dubrovnika. Tijekom 44 godine svakodnevno je u radijskom eteru, a često kao reporterka i voditeljica iz dubrovačkog studija i u televizijskim emisijama i izravnim prijenosima: Županijska panorama, Razglednice iz Hrvatske, Subotom ujutro, Riva, špica, korzo, Dobro jutro, Hrvatska, Circom, dodjele nagrade Orlando, prijenosi otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara... Posebno se istaknula u izravnom prijenosu cjelodnevnog programa otvaranja Pelješkoga mosta. Od 2018. glavna je urednica Radio Dubrovnika, u čijem je programu, uz ostalo, već godinama autorica i urednica rado slušanih emisija Srijedom otvoreno i Igrama u pohode. Omiljeni je novinarski, reporterski i voditeljski glas dubrovačkog etera, kojemu se vjeruje i kojeg slušateljstvo prepoznaje i povezuje sa značenjem i ulogom njihova Radio Dubrovnika.

- Neizmjerna čast, jedna privilegija biti na popisu doajena HRT-a i mog Hrvatskog radija - Radio Dubrovnika koji su imali sreću i ponos dobiti ovu nagradu. Ove godine sam postala jedna od njih i naprosto sam sretna, zahvalna i počašćena, rekla je Nila Miličić Vukosavić, dobitnica godišnje nagrade HRT-a za životno djelo „Ivan Šibl“ za radio, piše HRT.

 

 

15. lipanj 2024 00:06