StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021.

VIDEO/SLAVLJE U HDZ-u Franković: Hvala svim mojim sugrađanima na povjerenju!

Piše DV
30. svibnja 2021. - 20:26
Izbori 2021
Slavlje HDZ-a na Stradunu - Mato Franković i Nikola Dobroslavić pobijedili protivnike u drugom krugu izboraTonći Plazibat/cropix

-Dobio sam nešto više od 9 tisuća glasova odnosno 60 posto. To je velika podrška naših sugrađana, zahvaljujem se svima što su izašli na izbore bez obzira kome su dali glas. Hvala im na povjerenju, 4 godine služio sam sa svojim timom građanima, dobio sam više glasova nego prije 4 godine, i nastavit ćemo služiti građanima i dalje. Pred nama je vrijeme velikih izazova- izjavio je novi-stari gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Slavi se u Petilovrjencima, pristižu čestitari.

Neočekivano puno glasova

-Ugodno sam iznenađem brojem glasova, 7300 u prvom krugu me šokiralo, ali 9 tisuća u ovom krugu još i više, rezultat je to koji obvezuje, stavlja dodatnu odgovornost na moja leđa i dat ću sve od sebe da opravdam njihovo povjerenje. Rekao bih da ni u jednom trenutku nisam bio isključivo jedino gradonačelnik stranke, bio sam i ostao gradonačelnik svih građana grada Dubrovnika. Na jednaki način sam svakome pristupao i to su građani prepoznali. Mislim da možda na dva ili tri biračka mjesta nisam dobio, i hvala svim mojim sugrađanima.- ističe Franković.

Najavljuje suradnju ne samo s kandidatom DDS-a Perom Vićanom u Gradskom vijeću nego i sa svima ostalima.

- Otvoren sam za suradnju sa svima, za projektnu suradnju koja se mora ostvariti u interesu i dobrobiti Grada. Nema razloga za podjele, nema razloga da zazivamo neke nove izbore za gradsko vijeće, gradu je potrebna stabilnost, dok se ne refamo, i kohabitacija. Siguran sam da sam ja taj koji to može postići i idemo u tom smjeru. Većina u vijeću bit će dogovorena u skoro vrijeme, ne idem na klasičnu većinu, želim imati svih na strani Grada, možda to izgleda kao utopija, ali kampanja u kojoj se ne vrijeđamo je nešto što treba ne samo gradu nego i Hrvatskoj koja se umorila od agresivnih političara koji vrijeđaju jedni druge.

I dalje ostaje pri tome da se neće kandidirati za treći mandat, ističući kako će u ovom mandatu "ostaviti zadnji atom snage za boljitak građana, te da je nakon toga vrijeme za neke druge ljude."

25. travanj 2024 00:15