StoryEditorOCM
DubrovnikPOTPISAN UGOVOR |

Libertas dobiva 11 niskopodnih autobusa, isporuka za 200 dana

Piše DML
2. prosinca 2020. - 12:24
U Velikoj vijećnici danas je potpisan ugovor za nabavku 11 niskopodnih autobusa za tvrtku Libertas, dužine 12 metara i tehnološki naprednijih nego su već postojeći u voznom parku dubrovačkog javnog autoprijevoznika.

Rok isporuke je 200 dana, a direktor Libertasa Ante Vojvodić nada se da će to biti i prije, kako bi autobusi bili spremni za iduću turističku sezonu.

Ugovor su potpisali Ante Vojvodić – direktor Libertasa d.o.o. i Mario Fabek – direktor AutoHrvatska PSC d.o.o.

Podsjetimo, investicija nabavke 11 suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupak dodjele bespovratnih sredstava. Za ovu su svrhu dodijeljena bespovratna sredstava iz fondova EU u iznosu od 18.000.000 kuna.

Nabavku autobusa koordinirao je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju koji vodi pročelnica Zrinka Raguž.
- Tendencija je ove gradske uprave korištenje sredstava EU. Ugovorili smo projekte vrijedne milijardu kuna. U budućnosti će biti i novih autobusa, najavljuju se i novi natječaji - istaknula je Raguž. 

- Ovaj projekt odrađen je sukladno svim zakonskim i europskim procedurama - dodala je. 

Direktor Libertasa Ante Vojvodić istaknuo je da se radilo o dugotrajnom i mukotrpnom procesu koji je trajao dvije godine, te da je ovo prvi put da su autobusi nabavljeni financijskim sredstvima EU, dok je njihov trošak samo PDV. 
26. travanj 2024 02:53