StoryEditorOCM
DubrovnikBurno u Sanitatu

Kapetanić odgovorio Vićanu: ‘Moja ostavka nije lažna nego je stvarna da ne može biti stvarnija. Za Ugovor o pozajmici po pitanju Javne garaže zauzimao se nitko drugi nego Pero Vićan. Pametnome dosta!‘

Piše dv
15. ožujka 2022. - 20:44

"Moja ostavka nije lažna nego je stvarna da ne može biti stvarnija.

Ostavku nisam obrazložio i nije mi jasno kako se predsjednik Nadzornog odbora prepoznao da  sam dao ostavku zbog njega i ovako se neviđeno okomio na mene.

A sada nešto o kreditu od 1.800.000 kuna Javnoj garaži. S obzirom da sam znao s kim imam posla sačuvao sam zapisnik-promemoriju sa ključnog sastanka. Iz tog zapisnika je vidljivo da je uprava Sanitata mjesecima odoljevala pritiscima iz Grada. Tada je izmjenjen ugovor, pogledajte dragi čitatelji tko se uz Gradonačelnika Andra Vlahušića, i šefa financija Grada, najviše zauzimao da Sanitat potpiše Ugovor o pozajmici: GRADSKI VJEĆNIK PERO VIĆAN. Pametnome dosta!

image

Zapisnik sa sastanka u Maloj vijećnici

image

Zapisnik sa sastanka u Maloj vijećnici

Neću komentirati potpuno zakonite isplate temeljem Pravilnika o otpremninama. Pravilnik je važio za SVE zaposlene, pa su prije mene isplaćeni svi koji su išli u mirovinu (deseci zaposlenih). Uostalom u to  vrijeme ja više nisam imao nikakav utjecaj u Sanitatu, netko je drugi tada bio direktor. Isti onaj, izgleda potpuno nepismeni direktor, koji je smatrao da se Gruška placa može obnoviti za samo 7,5 miliona kuna.

Građanin Vićan je najzanimljiviji kad se miješa u obnovu spomenika, pa procijenite sami:

Optužuje me da posjetiocima nisam htio otključati Franjevački samostan u Pridvorju a imao sam ključ. Ključ od samostana ima fratar koji vodi samostan a ne ja, jer ja nisam fratar.

Ugostiteljski objekt pored samostana ne postoji, ali zato postoji Knežev dvor u Pridvorju koji u svom sastavu ima i ugostiteljski objekt. Odluku o iznajmljivanju jednoglasno je donijelo Malo Vijeće vodeći računa o svojim poslovnim interesima. I još nešto: Dvor još nije otvoren pa ga nije moguće posjetiti, javit ćemo Vam kad bude otvoren i pokazat veliki ključ.

Ne vidim nikakvog opravdanog razloga nastavit ovu polemiku, pa je neće ni biti. Tim više što je svekolikom pučanstvu poznat javni interes kojeg dotični jako voli i obožava pa bi mi bilo teško dokazat suprotno. Završit ću s onom narodnom: Svak se češe gdje ga svrbi.

Slava Ukrajini", u svom odgovoru napisao je Niko Kapetanić.

VEZANE VIJESTI: Pero Vićan u otvorenom pismu opleo po Niku Kapetaniću: ‘Ti si svačiji kum, a ničiji prijatelj. Odgovori dubrovačkoj javnosti i građanima, koji su vlasnici Sanitata, je li briga za Javni interes i tvoja otpremnina?‘

30. travanj 2024 06:50