StoryEditorOCM
DubrovnikOBNOVA INFRASTRUKTURE

Grad Dubrovnik u društvene sadržaje na Šipanu uložio 600 tisuća kuna

Piše PSD.
3. travnja 2017. - 16:22

Izaslanstvo Grada Dubrovnika predvođeno pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb  i civilno društvo Mihom Katičićem sa suradnicima i ravnateljicom Osnovne škole Ivana Gundulića Vedranom Elez posjetilo je u petak otok Šipan gdje je završen niz projekata na društvenoj i obrazovnoj infrastrukturi.

Prilikom obilaska područnog odjela OŠ Ivana Gundulića Suđurađ dogovorena je obnova ograde škole s nadstrešnicom kao i obnova ograde igrališta na kojem su postavljene i nove barice za mali nogomet. Sredstva u iznosu od 30 tisuća kuna osigurat će se kroz privremeno financiranje za drugo tromjesečje, a djelatnici JVP Dubrovački vatrogasci, uz mještane, priključit će se čišćenju i uređenju okoliša škole.

U građevinske i elektroinstalacijske radove na uređenju boćališta u Suđurđu iz proračuna Grada Dubrovnika uloženo je 106 tisuća kuna, a slijedi tek postavljanje rasvjete koje će se izvesti ovog tjedna.

Na zgradi područne školi Luka Šipanska završeni su radovi izmjene svih prozora i vrata vrijedni 85 tisuća kuna. Novi boćarski tereni u Luci Šipanskoj također su uređeni. Preostalo je tek skratiti dio zaštitne ograde sukladno izraženim željama mještana. Investicija koja uključuje i rasvjetu vrijedna je 190 tisuća kuna. 

Obližnje novo dječje igralište u čije je uređenje utrošeno 320 tisuća kuna krase potpuno nove sprave za igru i zaštitna drvena ograda. U dogovoru s roditeljima, koji su iskazali zadovoljstvo novim mjestom za igru svojih mališana, unutar igrališta postavit će se nekoliko klupa, a okolni prostor hortikulturno će se ukrasiti prema projektu kojeg će izraditi Vrtlar. 

Ukupna proračunska izdvajanja u navedene projekte na Šipanu u proteklom razdoblju dosežu 600.000 kuna.

20. travanj 2024 07:49