StoryEditorOCM
DubrovnikDOBITNICI ODLIČJA|

FRANKOVIĆ ČESTITAO TEREZI KESOVIJI: Vaša nepresušna umjetnička i životna energija značajno je obogatila hrvatsku i međunarodnu kulturnu scenu

Piše dv
11. lipnja 2021. - 18:03

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku Terezi Kesoviji, dobitnici odličja Časnika reda umjetnosti i književnosti kojeg je uručio veleposlanik Republike Francuske u Hrvatskoj, Gaël Francois Veyssièren.

Draga Tere, 

Prije svega, upućujem Vam iskrene čestitke na primanju odličja kojeg ste zaslužili svojim impresivnim umjetničkim opusom, jedinstvenim glazbenim senzibilitetom i predanosti profesiji kojoj ste toliko pružili. Vaša nepresušna umjetnička i životna energija, kao i trajna prisutnost, značajno su obogatili hrvatsku i međunarodnu kulturnu scenu, a ovo važno odlikovanje u čitavom nizu dosadašnjih priznanja to dodatno potkrjepljuje.

Neumornim promicanjem suradnje i povezanosti među dvjema državama - Francuskoj i Hrvatskoj, kroz umjetničko ste stvaralaštvo pokazali svoje vrhunsko muzikalno znanje i širinu.

Kao gradonačelnik Grada u kojem su kultura i umjetnost oduvijek imali snažnu ulogu, želim vam iskazati i zahvalnost što plemenito i kontinuirano pronosite ime Dubrovnika i vaših Konavala.

Vi ste istinski primjer umjetnice opčinjene glazbom, osobe koja je svoj život posvetila stalnoj potrazi za najvišim kreativnim vrhuncima i koja nas iznova oduševljava i povezuje.

Draga Tere, još jednom u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnik čestitam vam na uručenoj prestižnoj nagradi i prepoznatom radu tijekom duge glazbene karijere.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković

24. travanj 2024 12:50