StoryEditorOCM
DubrovnikUGOVORI S UDRUGAMA|

Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine podupire projekte zaštite okoliša

Piše DV
6. svibnja 2021. - 15:11

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u četvrtak ugovore s udrugama koji provode projekte zaštite okoliša na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godinu.

Na natječaj za ovu godinu pristiglo je 18 prijava, a Povjerenstvo za ocjenjivanje projekata i programa udruga iz područja zaštite okoliša i prirode u 2021. godini, nakon provedene administrativne provjere prijava i stručnog ocjenjivanja zaprimljenih programa i projekata udruga, predložilo je Dubrovačko-neretvanskoj županiji financiranje programa i projekata za ukupno 14 udruga.

Prioritetno područje djelovanja odobrenih programa i projekata je zaštita okoliša i prirode na području Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno popularizacija zaštite okoliša i prirode, edukacija građana, osobito mladih, u području očuvanja mora, voda, obalnog prostora i drugih posebno vrijednih područja, edukacija o održivom gospodarenju otpadom izbjegavanjem nastanka otpada, recikliranjem otpada i pravilnim postupanjem s otpadom te popularizacija očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti.

Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik župana Joško Cebalo te pročelnik UO za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove Miho Baće.

19. travanj 2024 15:45