StoryEditorOCM
DubrovnikOPROŠTAJ S OMILJENIM IZLETIŠTEM

Družili smo se s dubrovačkim izletnicima i posadom ‘Argosya‘ na posljednjem vijađu na Lokrum ove godine: Jedva čekamo Uskrs da dogodine opet zaplovimo!

Piše Ahmet Kalajdžić
21. studenog 2021. - 12:37

Danas je posljednji dan plovidbe broda "Argosy" prema Lokrumu. Na prvi vijađ svog posljednjeg ovogodišnjeg radnog dana posada broda u vlasništvu "Rezervata Lokrum" isplovila je u 10 sati. Na brodu je bilo više od pedeset iznimno raspoloženih sugrađana među kojima je bilo i mnogo djece. Mališani su nam otkrili kako vole biti na moru i šetati po Lokrumu. Jedan je dječak priznao kako "jedva čeka da se s tatom igra lovice", dok je djevojčica dodala kako joj je "mama obećala kupiti sokić i kolač".

image
Posljednji vijađ za Lokrum bio je dobro posjećen
Ahmet Kalajdžić

Među posljednjim ovogodišnjim izletnicima za Lokrum bio je i umirovljeni dubrovački odvjetnik Darko Kaciga koji je, kako kaže, pošao s prijateljima na Lokrum da se uvjere ima li na otoku gljiva:- Amaterski se bavimo gljivarenjem te smo odlučili zadnji ovogodišnji dan posjeta iskoristiti za malu ekspediciju- rekao je Kaciga i priznao kako se raduje posjetu Lokrumu na kojem, nažalost, nije bio još od- djetinjstva!

image
I ove djevojčice žele uživati na Lokrumu
(snimljene uz odobrenje roditelja)
Ahmet Kalajdžić

Kapetan broda "Argosy" Ervin Markišić kaže kako je unatoč svemu, u postojećim uvjetima ovogodišnja sezona bila dosta uspješna:- Sezona je bila kratka, ali efikasna! Samo je mjesec rujan bio s boljim učincima nego cijela prošla, 2020. godina! Od sutra slijedi pauza i prema Lokrumu s turistima i našim sugrađanima iznova plovimo iduće godine malo prije Uskrsa. Kako ove godine plovimo još samo danas uz posljednju plovidbu s Lokruma u 16,15 sati, naši se sugrađani koji žele u pohode ovom otoku još stignu ukrcati i uživati. Nadamo se da kiše, ipak, neće biti i da neće pokvariti ugođaj izletnicima.

image
Dubrovački izletnici na zadnjem vijađu za Lokrum 2021.
Ahmet Kalajdžić

Na Lokrum je posljednji put ove godine pošao i vlasnik otočnog restorana "Lacroma", ugostitelj Maro Moretić koji ističe da danas privodi kraju po mnogo čemu neobičnu sezonu koja je počela dosta kasno:- Početak je bio tek uoči 10. srpnja, ali su se srpanj i kolovoz pokazali u punom sjaju. Sezona je ispala bolja nego smo uopće mislili da će biti i produžila se do danas. Iako je vrijeme u studenom bilo "šaroliko", posjetitelji su ostali vjerni Lokrumu i radujem se da ćemo se danas družiti prije višemjesečne pauze.

I profesorica Velimira Krilanović iz dubrovačke Pomorske škole bila je među izletnicima. Vidno zadovoljna ističe kako je s prijateljicom pošla na izlet te da uživa u lijepom danu:- Ovaj izlet na Lokrum je nešto najljepše što se moglo dogoditi ove nedjelje!- priznaje, a naš novi sugrađanin, elektroinžinjer Aleksandar Mrkšić koji je nedavno doselio iz Zagreba, na Lokrum je pošao sa sinom Liamom:- Vjerujem da ćemo dan provesti kvalitetno i u nedirnutoj prirodi iskoristiti zadnje zrake sunca. Slijedeće godine krećemo ponovno u pohode Lokrumu!

26. travanj 2024 11:30