StoryEditorOCM
DubrovnikLIGA PROTIV RAKA SLAVI PEDESETU OBLJETNICU

Donatorski koncert ’Nikad ne hodaš sam’

Piše PSD.
19. svibnja 2017. - 02:41

Liga protiv raka Dubrovnik u okviru programa pod nazivom ‘Pola stoljeća u službi humanosti’ organizirala je večeras u Kazalištu Marina Držića donatorski koncert ’Nikad ne hodaš sam’ u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Nastupili su solisti Stijepo Gleđ Markos (tenor) i Miho Bošković (klavijature), te moderatorica Brigita Masle Dražinić, a pod dirigentskom palicom maestra Slobodana Begića. Koncertu je prethodilo otvorenje izložbe 'LIga protiv raka kroz pola stoljeća’ u atriju Kazališta Marina Držića.

Četverodnevni program koji završava sutra, održava se povodom obilježavanja 50 godina djelovanja udruge koja trenutno broji 11.500 članova te koja je kroz dugi niz godina uprihodovala Općoj bolnici Dubrovnik 15 milijuna kuna za opremu i lijekove. Ove godine jedan od glavnih događaja bila je aukcija u galeriji Dulčić-Masle-Pulitika, na kojoj je, dobrotom dubrovbačkih slikara, prikupljeno više od 63 tisuće kuna za kupnju digitalnog mamografa za Opću bolnicu Dubrovnik.

Od osnutka 1967. Liga je učinila mnogo za napredak onkološke zaštite na dubrovačkom području. Preko prvog registra oboljelih, onkološkog dispanzera do prvih citologa, onkologa, radiologa, opremanja prvog onkološkog dispanzera, zatim svih odjela tadašnjeg Medicinskog centra, danas Opće bolnice Dubrovnik, dijagnostičkom i svom drugom opremom koja je bila u funkciji onkoloških bolesti. Dobitnici su Nagrade Grada Dubrovnika 2008. godine, te Županijske nagrade za životna postignuća.

U petak 19. svibnja s početkom u 11 sati održat će se Svečana skupština Lige protiv raka Dubrovnik u Kazalištu Marina Držića, s promocijom Monografije ‘Pola stoljeća u službi humanosti’.

10. svibanj 2024 10:49