StoryEditorOCM
DubrovnikAKCIJA POLICIJE

Dolaze dani kad smo svi opušteniji i znamo napraviti glupost - pripazite na sebe i druge!

Piše DV
23. prosinca 2020. - 13:35
Savjesni vozači nagrađeni su poklonom u Operativno-preventivnoj akciji pod nazivom „Četiri ubojice u prometu“Božo Radić/CROPIX
U okviru operativno-preventivne akcije 'Četiri ubojice u prometu', koja se provodila tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, policijski službenici proveli su pojačani nadzor vozila i vozača usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji nerijetko dovode do najtežih stradavanja u prometu. To su vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela tijekom vožnje.
Akciji se pridružio i poznati dubrovački glumac Branimir Vidić Flika koji je ispred hotela Lero, zajedno s načelnikom Policijske uprave Ivanom Pavličevićem, vozačima koji nisu bili zatečeni u prometnom prekršaju uručio poklon.

- Bilježimo 50 posto prometnih nesreća manje nego prošle godine, te 55 posto manje teško ozlijeđenih osoba i više od 50 posto manje smrtno stradalih u prometu - rekao je načelnik dubrovačke policije. - No, nismo zadovoljni sve dok postoje oni koji su smrtno stradali ili teško ozlijeđeni, zato će se ovakve akcije i dalje provoditi. Najveći problem i dalje su 'četiri ubojice' u prometu, a najčešći uzrok nesreća upravo je brzina. Ova akcija samo je jedan od oblika preventive koju provodimo u prometu. U ovo predblagdansko vrijeme češće ćemo biti na prometnicama kako bi svojom nazočnošću odgovorili sudionike u prometu od prekršaja - istaknuo je Ivo Pavličević. Branimir Vidić Flika dodao je da je ovo hvalevrijedna akcija jer dolaze dani 'kad smo svi malo opušteniji i znamo napraviti neke gluposti'.
16. lipanj 2024 23:30