StoryEditorOCM
DubrovnikNOVA AKADEMSKA GODINA

Dobroslavić, Cebalo i Marević održali sastanak s ravnateljima škola i učeničkih domova

Piše dv
2. rujna 2021. - 21:31

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom, savjetnicom Žaklinom Marević i suradnicima održao je u četvrtak online sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova kojima je osnivač DNŽ, a na temu početka nove školske godine i provođenja epidemioloških mjera.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom naglasio važnost cijepljenja prosvjetnih radnika te istaknuo kako su ove godine gotovo svi hospitalizirani u OB Dubrovnik zbog COVID-19 bili necijepljeni. Napomenuo je kako epidemiološke mjere ove godine nisu restriktivne kao prošle te kako će se situacija ocijenjivati na dnevnoj bazi.

Ravnatelj ZZJZDNŽ Mato Lakić naglasio je kako su Upute koje su dali HZJZ i Ministarstvo znanosti i obrazovanja za početak školske godine dobar epidemiološki okvir te je također naglasio važnost što većeg procjepljivanja.

Na sastanku je istaknuto kako je svim školama koje su zatražile skraćivanje školskih satova zbog organizacije prijevoza učenika i sterilizacije školskih prostorija dana suglasnost Dubrovačko-neretvanske županije te se uskoro očekuje i pozitivan odgovor Ministarstva na njihove zahtjeve.

Također, rečeno je na sastanku kako će Županija osigurati maske za sve učenike kojima iste budu potrebne, a nakon prikupljanja iskaza interesa od strane ravnatelja, odnosno roditelja.

19. travanj 2024 22:15