StoryEditor
DubrovnikŽUPANIJSKI STOŽER

Danas imamo 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, sedmero u Dubrovniku, tri u Metkoviću i dvije Župke

Piše PSD.
26. kolovoza 2020. - 14:04
Županijski Stožer CZ potvrdio je drugi slučaj zaraze koronavirusom u DubrovnikuBožo Radić/Cropix

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam osoba na području Dubrovnika - dvije muške osobe kontakti su prethodno zaraženih slučajeva, a za dvije ženske osobe se utvrđuje epidemiološka veza. Preostala 3 slučaja nisu iz naše županije, ali trenutno borave u Dubrovniku - za dvije ženske osobe (jednu strankinju, a drugu s prebivalištem u Zagrebu) također se utvrđuje epidemiološka veza, kao i za jednog stranog državljanina.
Od preostalih 5 zaraženih osoba, 3 su muškarci iz Metkovića (od kojih su dvoje kontakti), a dvije su ženske osobe iz Župe dubrovačke od kojih je jedna kontakt prethodno poznatog slučaja.
Izliječeno je 6 osoba – dvije iz Dubrovnika te po jedna iz Metkovića, Trpnja, Opuzena te jedna osoba s prebivalištem izvan naše županije.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 5 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 8756 uzoraka.
U samoizolaciji se nalazi 331 osoba, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 62 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.
02. kolovoz 2021 00:27