StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoU ŽUPI DUBROVAČKOJ

Zatvorena velika trgovina obućom i bursama, na njeno mjesto dolazi omiljeni ženski brend?

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
5. veljače 2024. - 13:55
Trgovina s obućom je zatvorena, evo što se priča tko dolazi na njeno mjestoDubravka Marjanović Ladašić/

Jedna od većih i opremljenijih trgovina cipelama i bursama bila je CCC u trgovačkom centru Sub City u Župi dubrovačkoj. Ovaj poljski lanac otvorio je svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj 2013. godine u Rijeci, u Tower centru. U nas je otvorena 2015., na svečani dan otvaranja Sub Cityja.

image

Trgovina s obućom je zatvorena, evo što se priča tko dolazi na njeno mjesto

Dubravka Marjanović Ladašić/

U Austriji su se njihove filijale počele zatvarati 2021., a ovih dana zatvorena je i njihova jedina trgovina na dubrovačkom području, u Župi dubrovačkoj. Na izlozima njihove nekadašnje trgovine u Sub Cityju nalijepljeni su papiri koji zaklanjaju pogled unutra.

image

Trgovina s obućom je zatvorena, evo što se priča tko dolazi na njeno mjesto

Dubravka Marjanović Ladašić/

Priča se da će na njihovo mjesto doći Mohito, trgovački lanac odjeće i modnih dodataka za žene, čija je najbliža trgovina Dubrovkinjama bila u 250 kilometara udaljenom Splitu.

Ovo nije jedina trgovina koja je u Dubrovniku zatvorila svoja vrata, popuštajući pred naletom internetskih prodaja. Tako se u Njemačkoj redom zatvaraju trgovine mnogih brendova - C&A, Primark, Görtz, Conrad, H&M, Orsay... Inozemni mediji pišu da su to posljedice korona krize, ali i puno isplativije internetske prodaje koju, pak, još mnogi ne prihvaćaju jer vole isprobati odjeću i obuću koju kupuju.

20. travanj 2024 11:02