StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNovi izvršni direktor Aerdroma Crne Gore

Roko Tolić: Aerodrom u Tivtu zasad nije konkurencija dubrovačkom, ali uskoro to može postati

Piše Anđelka Kelava
20. svibnja 2024. - 09:46

Dubrovčanin Roko Tolić prihvatio je novi profesionalni izazov. Od ovoga tjedna preuzeo je dužnost novog izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, a savjetnik će mu biti još jedan bivši direktor dubrovačkog aerodroma, Tonči Peović.

Tolić je na čelu Zračne luke Dubrovnik bio je devet godina, od 2009. do 2018. godine. Nakon toga obnašao je funkciju direktora Sektora trgovine na dubrovačkom aerodromu. Tolić je bio i politički angažiran. Karijeru je započeo kao HSS-ov dogradonačelnik Grada Dubrovnika u vrijeme gradonačelnika Vida Bogdanovića, da bi na posljednjim lokalnim izborima ušao i u utrku za dubrovačko-neretvanskog župana kao nezavisni kandidat.

S obzirom na dosadašnje poslovno iskustvo, malo koga je iznenadio novi Tolićev angažman u zrakoplovstvu. O novom poslu, stanju u crnogorskom zračnom prometu, planovima za budućnost i odvojenom obiteljskom životu razgovarali smo s Rokom Tolićem, neposredno nakon što je na međunarodnom javnom natječaju izabran u konkurenciji devet kandidata:

 

Imenovani ste izvršnim direktorom Aerodroma Crne gore koji upravljaju aerodromima Tivat i Podgorica.

Board direktora (pandan našem nadzornom odboru) koji je odlučivao o 9 kandidata na međunarodno raspisanom natječaju je donio jednoglasnu odluku o mojem izboru i moram priznati da je bilo zadovoljstvo sudjelovati na natječaju gdje se stručne reference i osobna postignuća adekvatno valoriziraju. Nije to jedini primjer u kojem se vidi sve snažnija europska orijentacija Crne Gore.

Može li aerodrom u Tivtu postati konkurencija dubrovačkom aerodromu?

Aerodromi u Dubrovniku i Tivtu su gotovo isključivo destinacijski aerodromi koji servisiraju određeno obalno područje. Značajnije preklapanje zone zahvata se može očekivati tek nestankom granične barijere, no naravno atraktivna ponuda letova je uvijek mamac za putujuću javnost pa će se ona usmjeravati tamo gdje ona bude bolja, povoljnija i efikasnija.

 

Cijeli razgovor pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika. 

 

15. lipanj 2024 21:13