StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTZ DUBROVNIK POKRENULA NOVU KAMPANJU U SAD

Promotivni video o Dubrovniku prikazuje se u američkim zračnim lukama

Piše A.Ke.
21. lipnja 2024. - 16:37

Turistička zajednica grada Dubrovnika započela je novu promotivnu kampanju na američkom tržištu. Tijekom lipnja i srpnja promotivni video o Dubrovniku prikazuje se preko Reach TV-u u 80 zračnih luka SAD-a na 2500 jumbo ekrana koji se nalaze na putničkim terminalima. Promotivni film pod nazivom „48 sati u Dubrovniku“ snimala je TV ekipa Reach TV-a krajem travnja u Dubrovniku, u organizaciji TZ grada Dubrovnika. Video traje 15 minuta, a imaju ga priliku vidjeti putnici američkih zračnih luka na svim ekranima, 4-6 puta dnevno. Očekuje se da će film u dva mjeseca pogledati preko 15 milijuna putnika.

United Airlines povezuje Dubrovnik sa SAD-om direktnim letom s Newarkom četiri puta tjedno do početka listopada, a letovi su odlično popunjeni.

Od početka godine do 19. lipnja ove godine u Dubrovniku su boravila 60 272 turista iz SAD-a, što je 9 posto više u odnosu na 2023. godinu. U navedenom razdoblju gosti iz SAD-a ostvarili su 166 359 noćenja, što je 7 posto više u odnosu na prošlu godinu. Američko tržište je u porastu svake godine, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu, u 2024. bilježimo rast od 13 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima.

Budući da su američki turisti konstantno na drugom mjestu po broju turista u Dubrovniku, SAD tržište je od izuzetne važnosti za Dubrovnik te je jako bitno održavanje vidljivosti i ciljana promocija Dubrovnika kao poželjne turističke destinacije.

Film možete pogledati ovdje. 

23. lipanj 2024 16:51