StoryEditorOCM

Javni pozivi otvoreni do 28. ožujka: Potrebno je samo 5 minuta za prijavu!

Piše dv
25. ožujka 2022. - 10:30

Nastavno na dosadašnje aktivnosti u procesu industrijske tranzicije vezanih uz mapiranje dionika regionalnih lanaca vrijednosti iz poslovnog sektora te provedeni 1. krug radionica s gospodarskim udruženjima (HGK, HUP, HOK, HPK, klasteri) u okviru objave Javnih poziva za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske, Sjeverne i Panonske Hrvatske,  javni pozivi su otvoreni do ponedjeljka, 28. ožujka pozivaju iz županisjke uprave.

Za Jadransku Hrvatsku prepoznato je 5 lanaca vrijednosti i 16 niša za koje se smatra da imaju najveći potencijal za rast, a 1 poduzetnik može sudjelovati u više niša i više lanaca vrijednosti.

Cilj je primarno poticati strateška partnerstva za pokretanje inovacija, a prihvatljivi prijavitelji  su konzorciji od minimalno 3 poduzetnika u okviru RLV-a i po potrebi ostalih partnera (JRL(P)S, javna poduzeća, organizacije za istraživanje i širenje znanja …)

Ključni sektori – Jadranska Hrvatska

PLAVI RAST: Turizam, Brodogradnja, Ribarstvo i akvakultura.

ZELENI RAST: Drvno-prerađivački sektor, Prehrambeno-prerađivački sektor, Sektor prerade kamena, MPS, Sektor turizma.

ZDRAVLJE: Farmaceutska industrija, Prehrambeno-prerađivački sektor, Sektor turizma.

PAMETNE INDUSTRIJE: Metalo-prerađivački sektor, Informacijsko-komunikacijske tehnologije.

USLUŽNI SEKTOR VDD: Kreativne industrije, Filmska industrija, Proizvodi visoke dodane vrijednosti i usluge temeljene na znanju (KIBS).

Važno je uključivanje svih ključnih dionika iz privatnog sektora u mapiranje regionalnih lanaca vrijednosti, kako bi se dobio uvid u kritičnu masu poduzetnika u okviru pojedinog regionalnog lanca vrijednosti. Prijaviti se može na Javni poziv za iskaz interesa niže na linku sukladno sektoru kojem pripadaju:

RLV Plavi rast Jadranske Hrvatske 

RLV Zdravlje Jadranske Hrvatske

RLV Pametna industrija Jadranske Hrvatske

RLV Zeleni rast Jadranske Hrvatske

RLV Uslužni sektor visoke dodane vrijednosti Jadranske Hrvatske.

(ZA PRIJAVU JE POTREBNO SVEGA 5 MINUTA!)

 

Javni pozivi te učestala pitanja i odgovori objavljeni su na službenim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na sljedećoj poveznici:

https://strukturnifondovi.hr/javni-poziv-za-iskaz-interesa-za-sudjelovanjem-u-regionalnim-lancima-vrijednosti-panonske-sjeverne-i-jadranske-hrvatske/

Više informacija možete pronaći i u ranijim objavama putem weba i medija:

https://www.dunea.hr/novosti/1857-prezentacije-i-poziv-za-iskaz-interesa-u-sklopu-definiranja-prioritetnih-podrucja-ulaganja-bespovratnih-sredstava-eu-za-jadransku-hrvatsku

Javni pozivi otvoreni su do 28. ožujka 2022. godine te da će samo tvrtke koje se prijave u regionalne lance vrijednosti sudjelovati u izradi akcijskih planova koji će se koristiti u svrhu pripreme ciljanih poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU u razdoblju 2021. – 2027. u okviru industrijske tranzicije hrvatskih regija.

 

09. svibanj 2024 11:49