StoryEditorOCM
KulturaREZERVIRAJTE KARTE

Poslastice za veliku i malu publiku: ‘Maske‘ Dražena Šivaka i ‘Vrag zlatne kose‘ Kulturnog društva ‘Aster‘ u Bursi

Piše Dv
21. studenog 2023. - 14:17

U Kazalištu Marina Držića u četvrtak, 23. studenog, s početkom u 19 sati publika će moći pogledati na Sceni Bursa besplatnu izvedbu monodrame "Maske" kao dio programa ovogodišnjih Dana kulturnih i kreativnih industrija.

Riječ je o predstavi u režiji i izvedbi Dražena Šivaka, a kroz koju u formi predavanja glumac na sceni objašnjava značenje maski i arhetipove koji su predstavljeni u tehnici commedie dell´arte. Putujući kroz klasičnu dramsku književnost Hrvatske i svijeta (Držić, Shakespeare, Moliere, itd.), gledatelji povezuju arhetipske priče o ljudskim odnosima te stvaraju paralele s karakterima naših suvremenika.

Predstava je nastala u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Umjetničke organizacije Grupa.

Za one najmlađe tijekom vikenda izvest će se lutkarska predstava "Vrag zlatne kose" Kulturnog društva Aster Dubrovnik, također na Sceni Bursa. Prva predstava bit će u subotu, 25. studenog u 18 sati, a druga u nedjelju, 26. studenog s početkom u 11 sati.

Predstavu je režirala Izmira Brautović, a nastala je prema poznatoj bajci braće Grimm koja tematizira pohlepu i sebičnost, ali i ljubav toliko jaku da nadilazi sve prepreke i pobjeđuje zlo.

Molimo sve zainteresirane da za navedene predstave na vrijeme rezerviraju karte zbog manjeg broja mjesta na Sceni Bursa.

28. travanj 2024 04:35