StoryEditorOCM
KulturaNOMINACIJE

Ove godine Kazalištu Marina Držića ‘smiješe‘ se prestižne nagrade Hrvatskog glumišta

Piše dv
11. studenog 2023. - 10:10

U izbor za nagradu Hrvatskog glumišta ušle su i nominacije za predstave koje su nastale u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića, a jedna od nominacija je i za dugogodišnju članicu ansambla dubrovačkog teatra, prvakinju Mirej Stanić.

Iz KMD-a otrkivaju kako je za sporednu žensku ulogu u kategoriji "Za najbolja umjetnička ostvarenja - Drama" Stanić je nominirana za ulogu None Anne u predstavi "Vidi kako Lokrum pere zube" Ivane Lovrić Jović u režiji Paola Tišljarića i koprodukciji 74. Dubrovačkih ljetnih igara.

image

Nora, kuća lutaka

Kmd/

Za istu predstavu stižu još dvije nominacije. U kategoriji "Za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave" nominirana je Marijana Fumić, dok je u kategoriji "Za najbolju kazališnu scenografiju i kostimografiju" nominirana Ana Mikulić. U istoj kategoriji Mikulić je također nominirana i za kostimografiju drame "Nora – kuća Lutaka" Henrika Ibsena u režiji Paola Tišljarića u koprodukciji s Gradskim kazalištem "Joza Ivakić" Vinkovci.

image

 Vidi kako Lokrum pere zube

Kmd/

Nominaciju "Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina – Drama" za žensku ulogu nominirana je Dea Presečki za ulogu Kattrin u predstavi "Majka Hrabrost i njezina djeca" Bertolta Brechta u režiji Krešimira Dolenčića u koprodukciji s HNK u Varaždinu.

image

 Vidi kako Lokrum pere zube

Kmd/
28. travanj 2024 18:28