StoryEditorOCM
KulturaKMD PRIPREMA ŠTOŠTA |

NOVOSTI IZ DUBROVAČKOG TEATRA Publiku očekuje plesna predstava "Love Will Tear Us Apart", a počele su probe za "Orašara" koji će zaigrati u studenom

Piše Dv
11. listopada 2021. - 13:46

Plesna predstava "Love Will Tear Us Apart" u izvedbi Petre Hrašćanec gostuje 16. listopada u 20 sati na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića. Riječ je o prvom dijelu trilogije o odnosu suvremenog plesa i specifičnog žanra pop-glazbe, kreiran u suradnji izvođačice i redatelja Saše Božića.

Sam rad žanrovski vrluda između rock-koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Ljubav iz naslova prenesena je u ljubav spram plesa, čina plesanja samog, dok se radom raspravlja o razlici između plesa i njegove realizacije kao društvenog događanja u konstituciji pojma same izvođačice.

image
Plesna predstava "Love Will Tear Us Apart"
KMD

Premijerno izvedena 2011. na Tjednu suvremenog plesa, Love Will Tear Us Apart jedna je od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava, za koju je Petra Hrašćanec 2012. nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju žensku plesnu ulogu.

Rezervacije ulaznica moguće su na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: www.ulaznice.hr

Također, održana je prva proba za predstavu "Orašar" koja će premijerno zaigrati u studenom u koprodukciji s baletnim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića! Verzija Lade Kaštelan u režiji Paola Tišljarića, na nov i neobičan način igra s originalnim Hoffmannovim zapletom.

image
KMD

“Orašar i mišji kralj“ umjetnička je bajka koju je 1816. godine napisao veliki njemački romantičarski pisac Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Poslužila je kao inspiracija za jedan od najpoznatijih i djeci najomiljenijih svjetskih baleta, koji u božićno doba ne silazi sa svjetskih pozornica, kao i za brojne književne i filmske adaptacije.

24. travanj 2024 18:51