StoryEditorOCM
KulturaPIANOTRON KAO OGLEDALO DUŠE

Nagrađivani pijanist Zvjezdan Ružić sutra na Trgu oružja

Piše dv
29. srpnja 2023. - 16:20

 

 

Dubrovnik, 29. srpnja 2023. – Hrvatski pijanist, skladatelj i aranžer Zvjezdan Ružić nastupit će sutra, 30. srpnja u 20:30 s jedinstvenim projektom Pianotron u kojem svira čak tri instrumenta istovremeno na Trgu oružja u sklopu 74. Igara. Program je besplatan.

Kroz svoju zavidnu karijeru Ružić je svirao s mnogim glazbenicima iz različitih žanrova, a to dragocjeno iskustvo u kombinaciji s vještinom, maštom i hrabrošću potaknuli su ga da kreira nešto sasvim novo – projekt Pianotron kojeg čine klavir, mellotron i pedale koje udarcem noge pokreću unaprijed isprogramiran zvuk. Svaki instrument koji sačinjava Pianotron, a koji, nevjerojatno, Ružić svira istovremeno, predstavlja jedan dio njegove osobnosti. Klavir predstavlja znanje, vještinu i mudrost, mellotron ono razigrano dijete u njemu koje se igra notama, a pedale onoga koji neprestano traga za nečim novim. Glazbeni program kojim će publiku odvesti na putovanje kroz različite prizme priče koju pripovijeda notama sastavljen je od autorske glazbe, ali i vlastitih obrada svjetskih hitova kao što su ABBA-in Dancing Queen ili Jacksonov Beat it.

Zvjezdan Ružić rođen je 1988. godine u Rijeci. S tek navršenih 20 godina počinje raditi kao glazbeni aranžer i producent, a početkom 2019. pravi potpuni zaokret u glazbenoj karijeri kreirajući Pianotron. Krajem 2019. godine održava koncertni spektakl na plutajućoj pozornici na Drugom jezeru u Maksimiru, gdje pred čak 3000 ljudi predstavlja Pianotron i album Delightful F. U proljeće prošle godine objavljuje svoj drugi Pianotron album, Inspiration, na kojem je ugostio Josipu Lisac, Luka Paljetka i Harlem Gospel Choir iz New Yorka. Peterostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin i šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status u kategoriji Jazz Klavir, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

 

27. travanj 2024 00:27